Vesti > Srbija

Dobro se UTOPLITE: Danas hladnije, pre podne SLABE PADAVINE, uveče RAZVEDRAVANJE

Duvaće slab i umeren vetar, u severnoj i istočnoj Srbiji povremeno i jak severozapadni

Izvor: K1info/Tanjug

29/11/2023 > 08:09

podeli vest:

Dobro se UTOPLITE: Danas hladnije, pre podne SLABE PADAVINE, uveče RAZVEDRAVANJE
Foto: Pixabay.com


U Srbiji danas hladnije vreme. Ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, sa slabim padavinama - u nižim predelima mešovite padavine kiša, susnežica, ponegde i kratkotrajan sneg, a na planinama sneg. Pre podne na krajnjem severu, a posle podne i uveče i u većini ostalih predela postepeno razvedravanje, saopštio je Republički hidrometerološki zavod. 

Duvaće slab i umeren vetar, u severnoj i istočnoj Srbiji povremeno i jak severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni pravac. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 3 do 8 sterpeni.

I u Beogradu danas hladnije. Ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, sa slabim padavinama - kišom i susnežicom, u višim delovima grada i sa kratkotrajnim snegom. Od sredine dana postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, kratkotrajno i jak severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni pravac. Temperatura bez većeg kolebanja od 3 do 5 stepeni.

U Srbiji u četvrtak ujutro mraz, tokom dana umereno oblačno i suvo, a samo u Vojvodini ponegde s kišom. Južni i jugoistočni vetar u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama.

U petak nagli porast temperature, vetrovito i suvo. Maksimalna temperatura od 14 do 22 stepan, a samo u Timočkoj Krajini hladnije, do 7 stepeni. Na planinama intenzivno topljenje snežnog pokrivača u kombinaciji sa jakim vetrom. Uveče na krajnjem severu Srbije, a u toku noći ka suboti i u ostalim krajevima jače naoblačenje s kišom, koja će padati i na planinama. 

Za vikend, 2. i 3. decembra, zahlađenje uz kratkotrajni prelazak kiše u sneg. 

Početkom naredne sedmice, 4. i 5. demebra suvo i prohladno, a u sredu, 6. decembra, ponovo mestimično slabe padavine - susnežica i sneg.
 

Ostavite komentar