Vesti > Srbija

SAMO ŠTO NIJE! Spremite se, popodne sneg i u Beogradu!

Popodne nas očekuju snežne padavine

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

26/11/2023 > 12:47

podeli vest:

SAMO ŠTO NIJE! Spremite se,  popodne sneg i u Beogradu!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Danas je na području Vojvodine, kao i Beograda najavljen sneg. Naime, padaće u popodnevnim časovima, ali će se zbog oscilacija u vremenu, zadržati samo na pojedinim površinama, istakao je Slobodan Sovilj iz RHMZ-a.

- Kratkotrajne pojave snega, kao i pljuska snega, danas će biti na području Vojvodine, ali i na području Beograda. Što se tiče pojave snega u ovim predelima, najveća verovatnoća je u intervalu između 12 i 18 časova, odnosno popodnevnih sati, dok će se uveče u ovim krajevima potpuno razvedriti. Može se očekivati kratkotrajno zadržavanje, ali samo po travnatim površinama i krovovima kuća. Dok nekih problema u ovim krajevima zbog snega neće biti - rekao je Sovilj.

Kako je Sovilj naglasio, za sada se ne očekuju neka velika zahlađenja koja bi uslovila intenzivnije padavine. Period koji nam sledi obeležiće velike temperaturne oscilacije. Već početkom sledeće nedelje javiće se mraz u jutarnjim satima. 

Vreme u Srbiji 

Ujutru će u Srbiji biti pretežno vedro i hladno sa slabim i umerenim mrazem, a u planinskim predelima istočne Srbije oblačno uz provejavanje slabog snega.

Tokom dana umereno oblačno, suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. Posle podne i krajem dana na severu i zapadu, a tokom noći i u centralnim krajevima postepeno naoblačenje, koje će mestimično usloviti kišu, a u brdsko-planinskim predelima sneg.

Tokom noći lokalno je moguća i pojava kiše koja će se lediti pri tlu, saopštio je RHMZ.

U Beogradu jutro pretežno vedro i hladno, na širem podrucju grada sa slabim mrazem. Tokom dana umereno oblačno, suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. Uveče postepeno naoblačenje koje će tokom noći usloviti slabu kišu. 

Jutarnja temperatura od -3 do 0, najviša dnevna oko 11 stepeni.

Ostavite komentar