Vesti > Srbija

Zaporožac o VELIKIM ULAGANJIMA u Kosovsku Mitrovicu: Izgrađeno je 948 STANOVA, a još 116 je U IZGRADNJI

Dodao je da su ostvarene i velike nabavke medicinske opreme, izgrađena PCR laboratorija,izgrađen interaktivni multimedijalni centar...

Izvor: K1info/Tanjug

23/11/2023 > 18:45

podeli vest:

Zaporožac o VELIKIM ULAGANJIMA u Kosovsku Mitrovicu: Izgrađeno je 948 STANOVA, a još 116 je U IZGRADNJI
Foto: Printscreen youtube


Predsenik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac izjavio je danas da je do sada na teritoriji ove opštine, zahvaljujući Vladi Srbije, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, izgrađeno 948 stanova.

Zaporožac je na proslavi upriličenoj povodom Dana opštine i godišnjice oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu rekao i da je od početka godine započeta izgradnja još 116 stambenih jedinica. On je podsetio i na druge projekte koji su realizovani u proteklom periodu.

- Ono što je krucijalno je da je završena druga faza izgradnje Zgrade Rektorata. Radilo se na rekonstrukciji KBC-a, a i u narednoj godini planira se nova faza njegove rekonstrukcije - rekao je on.

Dodao je da su ostvarene i velike nabavke medicinske opreme, izgrađena PCR laboratorija,izgrađen interaktivni multimedijalni centar, kapela u Rudaru, fontane, kružni toka, novi most na lokaciji Dudin krš.

- I u poslednje vreme, kao što znate šta je naša država učinila, dobili smo lekove za naše bolnice. Otvorena su nova radna mesta u kliničko-bolničkom centru i u ostalim institucijama, a naš zadatak u budućnosti biće da otvorimo još novih radnih mesta i da akcenat stavimo na zapošljavanje mladih bračnih parova - rekao je Zaporožac.

On je govorio i o godišnjici oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu, i tom prilikom istakao da ovaj dan predstavlja simbol hrabrosti i otpora koji je srpski narod pokazao.

- Setimo se trenutaka kada su naši predci hrabro stali u odbranu našeg grada. Suočeni su s izazovima i nepravdom. Njihova odlučnost, hrabrost i žrtva omogućili su nam da danas živimo ovde. Neka nam ovo bude podstrek da čuvamo i negujemo te vrednosti i da nikada ne odustajemo u pravednoj borbi - rekao je Zaporožac.

Istakao je da je sada najbitnije da očuvamo mir kako bi naš opstanak na ovim prostorima bio moguć.

- Neka današnji dan bude podsećanje da je mir vrednost koju treba čuvati i negovati. I da se zalažemo za međusobno poštovanje i razumevanje. Danas se ne bojimo samo istorijskim sećanjima već i realnostima koje nas okružuju - rekao je on.

Dodao je da ova godišnjica takođe podseća na važnost obrazovanja i informisanja o istoriji našeg naroda.

- Mlađe generacije treba da znaju šta se događalo, da cene slobodu i da se obavežu na očuvanje istih vrednosti koje su nas dovele do nje - rekao je on.

Podvukao je da je prisustvo države Srbije trajna podrška Kosvoskoj Mitrovici i srpskom narodu.

Ostavite komentar