Vesti > Srbija

Lune OSTAJE U PRITVORU još 2 meseca: TEROR nad Srbima se NASTAVLJA

Odluku o produžetku pritvora Milenkoviću potvrdila je portparolka Osnovnog suda u Prištini Mirljinda Gaši

Izvor: K1info/novosti.rs

22/11/2023 > 12:35

podeli vest:

Lune OSTAJE U PRITVORU još 2 meseca: TEROR nad Srbima se NASTAVLJA
Foto: Shutterstock


Odlukom Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini, Milunu Milenkoviću Lunetu treneru Kik-boks kluba iz Kosovske MItrovice koji je uhapšen 13. juna ove godine produžen je pritvor na još dva meseca.

Odluku o produžetku pritvora Milenkoviću potvrdila je portparolka Osnovnog suda u Prištini Mirljinda Gaši, a preneli su priptinski mediji na albanskom jeziku.

Milenković koji se tereti za navodni napad na pripandike KFOR-a tokom sukoba u Zvečanu, brutalo je pretučen od strane pripadnika specijalne ksoovske polocije prilikom hapšenja u jednom lokalu u centru Kosovske Mitrovice i od tada se nalazi u pritvoru zatvora Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

Podsetimo, Luneta su pripadnici tzv. kosovske policije bukvalno pretukli nakon hapšenja, a što je potvrdio i oficir za vezu koji ga je tada posetio.

- Pavićević nam je preneo kada govorimo o Milenkoviću ima šavopve po glavi, modrice ispod očiju, da mu se vide tragovi nasilja i prebijanja. Tukli su ga dok je sedeo vezan na stolici, čak su lekari zatražili da ide na snimanje glave jer ga je pocijalac ROSU udarao više puta kundakom po glavi - rekao je u junu mesecu Petar Petković, direktor kancelarije za KiM.

Ostavite komentar