Vesti > Srbija

Da li je Srbija u opasnosti? SNEŽNA BOMBA BLIZU HRVATSKE!

U susednoj zemlji je na snazi žuti i narandžasti meteo alarm

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/11/2023 > 12:24

podeli vest:

Da li je Srbija u opasnosti? SNEŽNA BOMBA BLIZU HRVATSKE!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Kako najavljuju hrvatski mediji, snežna bomba se približava Evropi. Državni hidrometeorološki zavod u Hrvatskoj upalio za utorak nekoliko upozorenja za tu zemlju. Najviši stepen upozorenja izdat je za Velebitski kanal zbog vetra. Najjači udari vetra razviće brzinu i do 130 kilometara na sat.

Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visok rizik za zdravlje, pa i za život, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

 - Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovije vremenske izveštaje. Savetujemo javnost da izbegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je verojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju - saopštili su iz DHMZ-a.

Narandžasto upozorenje je na snazi za zapadnu obalu Istre i Kvarner i Kvarnerić. Žuto upozorenje upaljeno je za karlovačku, gospićku, riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju, kao i severnu, srednju i južnu Dalmaciju. Većina meteoalarma je upaljena zbog vetra.

Na Jadranu umereno i jako, mestimično i olujno jugo i jugozapadnjak, potom bura, najprije na severnom delu. Temperatura će u unutrašnjosti biti uglavnom od 5 do 10 °C, a na Jadranu između 12 i 17 °C.

Foto: Shutterstock

 
Stiže sneg u Evropu

Veliku Britaniju očekuje oštro zahladnjenje, najavljuju tamošnji meteorolozi, dok mediji prenose da ih očekuje "snežna bomba" za samo nekoliko dana.

Očekuje se pad temperatura, a jaki severni vetar uzrokovaće značajno hladnije uslove i prve snežne nalete ove zime.

Krajem sledeće nedelje mogući su jaki zimski pljuskovi na severu zemlje.

Ostavite komentar