Vesti > Srbija

Počinju JUTARNJI MRAZEVI: Novembar pokazuje svoje PRAVO LICE

Narednih dana pravo jesenje vreme, uz kišu, vetar i niske temperature

Izvor: K1info/Tanjug

09/11/2023 > 06:45

podeli vest:

Počinju JUTARNJI MRAZEVI: Novembar pokazuje svoje PRAVO LICE
Foto: Pixabay.com


U Srbiji ujutro sveže sa lokalnom pojavom slabog prizemnog mraza, a u predelima južnije od Save i Dunava mestimično se očekuju magla i niska oblačnost, koja će se ponegde zadržati i tokom dela prepodneva. 

U toku dana sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, uveče i u toku noći u Banatu i donjem Podunavlju u pojačanju. Najniža temperatura od 0 do 6 stepeni, najviša od 14 do 19 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U Beogradu jutro sveže, na periferiji grada sa slabim prizemnim mrazem. U toku dana sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u toku noći u pojačanju. Najniža temperatura od 2 do 6 stepeni, najviša oko 18.

Prema izgledima u narednih sedam dana, u Srbiji će u petak biti vetrovito uz naoblačenje, koje će mestimično usloviti kišu. 

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama sa udarima olujne jačine, a temperatura će biti u manjem padu. 

U subotu oblačno s kišom, koja će na visokim planinama preci u sneg. U nedelju pre podne prestanak padavina, posle podne i razvedravanje.

Sledeće sedmice promenljivo, povremeno s kišom, na visokim planinama kratkotrajno i snegom, a dnevne temperature biće u granicama proseka za drugu dekadu novembra.
 

Ostavite komentar