Vesti > Srbija

Vučić otkrio: Dokumentacija za IZGRADNJU PRUGE Niš - Dimitrovgrad spremna: RADOVI počinju za 7 dana

Do sad smo govorili o Budimpešti, a imaćemo Budimpešta - Beograd - Niš - Sofija - Istanbul, rekao je predsednik Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

31/10/2023 > 06:51

podeli vest:

Vučić otkrio: Dokumentacija za IZGRADNJU PRUGE Niš - Dimitrovgrad spremna: RADOVI počinju za 7 dana
Foto: Pixabay.com


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć na TV Happy da je dokumentacija za izgradnju pruge Niš - Dimitrovgrad spremna, kao i da će radovi početi u narednih sedam dana.

- I Sofija želi da se brzom prugom spoji sa Istanbulom, tako da kada mi završimo sa evropljanima što gradimo, sutra ću sa Ursulom da pričam o tome. Sada imamo i brzu prugu Beograd - Istanbul. Do sad smo govorili o Budimpešti, a imaćemo Budimpešta - Beograd - Niš - Sofija - Istanbul. Do Istanbula dakle za osam, devet sati - rekao je on.

Predsednik je ovo rekao pošto mu je predstavljen film "Ja, Aleksandar" u kome se iznose optužbe na njegov račun, naglašavajući da istraživanja društvenih mreža pokazuju da je više od 80 odsto negativnog sadržaja usmereno na njega, a preostalih 20 odsto na druge političke aktere. 

- Ali, to nije nešto oko čega to treba da se žalim, jer kada  sam birao da budem neko ko će da donosi odluke i da ga mrze, ili statira, a bude voljen i omiljen - više volim ovo prvo. Tako sam mogao da uradim nešto, kao što je Beograd na vodi, Prokop, BAS, brza pruga Beograd - Novi Sad - rekao je on.

Vučić je podsetio da je imao brojne kritike i kada je reč o izgradnji autoputa Beograd - Čačak, zbog uklanjanja hrasta, kao i rušenje baraka u Hercegovačkoj.

- Nemojte ovuda, tu je hrast. Da li treba da izgubimo još 300 ljudi, da pogine bez autoputa, na Ibarskoj - jer se oni svi prave blesavi i nekome se dodvoravaju. A neće niko da se nekome ne bi zamerio i za sve je tako. Rušenje baraka na koje nisu imali pravo, evo kažem ja sam kriv, i to bi i po danu uradio. Danas imate nešto lepše nego u Majamiju, i svi to znaju i tamo dolaze i sad više kažu da neće da ruše ali neko je morao da se izbori protiv njih - rekao je on.

Foto: Printscreen TV Happy

 

Očekuje "prljavu kampanju", a za poruke koje mu se upućuju da je "kreten, ludak" i da će mu "biti oduzeta imovina, a svi hapšeni i ubijani" predsednik odgovara da nema imovine koja može da mu bude oduzeta.

- Možeš da izbaciš Vukana iz stana i to je to. Ja nemam račune i 35 stanova u Beogradu. Meni nema ko da uzme račune, jer ih nemam nigde ni u Rusiji ni bilo gde - rekao je on.

Vučić je sve negativne poruke prema njemu i ponašanje ocenio kao odraz nemoći i patološke agresije. 
 

Ostavite komentar