Vesti > Srbija

Ima li NEŠTO BOLJE? Poseti te LEKAR i to još VOJNI - zašto su meštani Priboja "PRIVILEGOVANI PACIJENTI"

Oni su ostali i duže nego što je trebalo, jer nisu napustili selo sve dok nisu pregledali i poslednjeg pacijenta

Izvor: K1info/RINA

21/10/2023 > 07:18

podeli vest:

Ima li NEŠTO BOLJE? Poseti te LEKAR i to još VOJNI - zašto su meštani Priboja "PRIVILEGOVANI PACIJENTI"
Foto: RINA


Vojska Srbije je mnogo puta pokazala da ima veliko srce i humanost na delu. Pa je tako, u okviru uspešne saradnje sa narodom, tradicionalna akcija "Vojni lekar na selu" i ove godine realizovana i na području opštine Priboj.

Uz podršku lokalne samouprave vojni lekari boravili su u dve pribojske mesne zajednice - Sjeverin i Kalafati i tako primarnu zdravstvenu zaštitu maltene na kućnom pragu pružili uglavnom starijim žiteljima ovih sela. Razgovarali su sa njima, obezbedili im potrebne lekove i pružili stručna uputstva za njihovo dalje lečenje.

Ljudski i topao razgovor je ponekad nabolja terapija, a mladi vojni lekar je sa zadovoljstvom razgovarao sa meštanima, ne samo o njihovim zdravstvenim tegobama, već i o njihovom svakodnevnom životu, što je za njega bila posebna čast i privilegija.

O Vojsci Srbije i vojnim lekarima narod ovog kraja oduvek je imao visoko mišljenje, zato je i odziv bio iznad svih očekivanja, a meštani su ovakvom akcijom prezadovoljni.

Vojska Srbije obezbedila je i besplatne lekove, koje su pacijenti dobijali shodno propisanoj terapiji, a Crvni krst Priboja sve pacijente darovao je i svojim poklon paketima.

Lokalna samouprava i ovoga puta zdušno je pomogla realizaciju jedne ovakve plemenite akcije.

A da je akcija "Vojni lekar na selu" u potpunosti uspela govori i podatak da su vojni lekari u ovim selima ostali mnogo duže od predviđenog vremena čak do večernjih sati, jer nisu napustili selo sve dok nisu pregledali i poslednjeg pacijenta.

Ostavite komentar