Vesti > Srbija

Krmača REKORDERKA: Oprasila njih 12 u jednom cugu i svi su ZDRAVI

Namenski primenjujem metodu otvorenog tora, što su mnogo bolji uslovi za životinje - kaže Milovan objašnjavajući da nije mnogo iznenađen

Izvor: K1info/RINA

27/09/2023 > 18:58

podeli vest:

Krmača REKORDERKA: Oprasila njih 12 u jednom cugu i svi su ZDRAVI
Foto: RINA


Krmača Sibila, u domaćinstvo Milovana Langovića u selu Babine kod Prijepolja, u jednom danu donela je pravi berićet i obradovala svoje domaćine. Naime, ona je oprasila čak dvanaest živih i zdravih prasića, a ovolika brojnost prava je retkost u ovom kraju Srbije.

- Krmača se oprasila 24. septembra i na svet donela zdrave prasiće. Juče sam im radi preventive dao magnezijum da bi to bilo sve kako treba. Ne mogu da kažem da sam mnogo iznenađen, jer sam dosta prasića i očekivao. Namenski primenjujem metodu otvorenog tora, što su mnogo bolji uslovi za životinje - kaže za RINU Milovan.

Teška svega 200 kilograma, krmača Sibila upravo je zahvaljujući kvalitetnoj ishrani i prostranim livadama jedna od rekorderki u prijepoljskom kraju.

- Kod mene je non-stop otvoren tor, moja stoka navikla je da se zdravo hrani i u koje vreme su im doručak i večera, ostatak vremena provode u prirodi i na ovom našem čistom planinskom vazduhu. Hranim ih čistim organskim žitom koje ja lično sejem i ovo je rezultat tog mog truda - dodao je Langović.

Ostavite komentar