Vesti > Srbija

Raspali ČUČAVAC u 21. veku: Verovali ili ne, ovo je ŠKOLSKI TOALET USRED SRBIJE

Zamenili smo stolariju, okrečili... Ostaje da na proleće uradimo toalet, koji bi zamenio polјski wc, rekao je direktor Goran Marjanović

Izvor: K1info

Autor: Prokupljepress.rs

27/09/2023 > 07:00

podeli vest:

Raspali ČUČAVAC u 21. veku: Verovali ili ne, ovo je ŠKOLSKI TOALET USRED SRBIJE
Foto: Prokupljepress.rs


Školska zgrada u prokupačkom selu Resinac izgleda kao kuća strave i užasa, a jedino je pristojna učionica u kojoj su sada tri prvaka. Oni su učenici Osnovne škole “Svetislav Mirković Nenad” iz Male Plane.

- Samo tražimo jedan normalan toalet, ako ne može ništa drugo - rekao je meštanin sela koji je portalu Pkpress poslao i fotografije.

Foto: Prokupljepress.rs

 

A umesto pristojnog toaleta, otvorene dve kabine spoljne građevine sa čučavcima iz Titovog vremena. U sredini dvorišta otvorena šahta, ono bez ograde i kapije…. Deo krova na samoj zgradi pred rušenjem, smeće na sve strane. To je slika ove škole u kojoj učenici provode vreme od ponedeljka do petka, svakog dana školske godine.

Foto: Prokupljepress.rs

 

O ovim mališanima i njihovom boravku niko ne misli, nisu važni, svega ih je troje! Nije ni čudo što su sela pusta, jer meštani nemaju ni osnovne uslove za život.

Direktor: Na proleće toalet unutar objekta

Direktor Osnovne škole "Svetislav Mirković Nenad" Goran Marjanović je naknadno u pisanom odgovoru naglasio je da je pred početak školske godine zamenjena stolarija na učionici - prozori i vrata, zamenjena su ulazna vrata škole, kao i da je okrečen prostor u kome borave deca.

Foto: Prokupljepress.rs

 

- U školi postoji gradska voda za piće i pranje ruku. Krov nigde nije popustio, kako je napisano da preti urušavanje. Polovinu školskog prostora (objekta) koristi Mesna zajednica, tako da su fotografije koje su objavlјene iz tog dela objekta. Ostaje nam da početkom godine od januara - februara uradimo toalet unutar objekta, koji bi zamenio polјski toalet - rekao je direktor Marjanović.

Ostavite komentar

Mirjana

Kome je bitna škola? Moramo shvatiti da se sve radi da se uništi i na odličnom smo putu!

10.10.2023 00:08