Vesti > Srbija

OTVOREN PUT u selu Banjska: Tužilaštvo OSLOBODILO sedmoricu Srba zbog nedostatka DOKAZA

Policajci su rekli da u selo može da se uđe, ali da se ne skreće sa puta, dok se na samom ulazu nalazi još jedna patrola

Izvor: K1info/Tanjug

27/09/2023 > 13:21 >> 15:27

podeli vest:

OTVOREN PUT u selu Banjska: Tužilaštvo OSLOBODILO sedmoricu Srba zbog nedostatka DOKAZA
Foto: TANJUG/dopisnik KiM


Trojica Srba koji su privedeni u hotelu "Rajska banja" u Banjskoj kod Zvečana oslobođeni su zbog nedostatka dokaza, javlja dopisnik Tanjuga.

Radi se o trojici radnika hotela koji su u ponedeljak privedeni na razgovor, nakon što je u blizini kompleksa pronađeno oružje.

Portparol tzv. kosovske policije rekao je tada da će istraga pokazati da li su oni povezani sa događajima u selu Banjska u nedelju, gde je u noći između subote i nedelje došlo do sukoba lokalnih Srba i tzv. kosovske policije, pri čemu su poginula četvorica Srba i jedan policajac.

Prethodno je Specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo je danas da je oslobodilo četvoricu osumnjičenih za pucnjavu u Banjskoj u Zvečanu, zbog nedostatka dokaza da su umešani u slučaj.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, osumnjičeni su oslobođeni u utorak, prenosi Koha.

- Obaveštavamo vas da su četiri osobe koje su uhapšene tokom akcije Kosovske policije, u selu Banjska u opštini Zvečan, juče pušteni na slobodu od strane Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo u nedostatku dokaza kosovske policije - saopštilo je Tužilaštvo.

Takozvana kosovska policija uhapsila je osam osoba koje sumnjiči da su povezane sa oružanim sukobom u nedelju u selu Banjska.

Posle četiri dana pripadnici Specijalnih jedinica tzv. kosovske policije dozvolili su ulazak u selo Banjska, javlja reporter Tanjuga.

Nakon što su iz tzv. kosovske policije potvrdili da su sinoć završili policijsku operaciju provere terena. Policajci su rekli da u selo može da se uđe, ali da se ne skreće sa puta, dok se na samom ulazu u selo nalazi još jedna patrola tzv. kosovskih specijalaca.

Do danas, u Banjsku su mogli da uđu samo meštani uz kontrolu tzv. kosovske policije.

Podsetimo, u noći između subote i nedelje došlo je do sukoba grupe Srba sa pripadnicima tzv. kosovske policije, i tom prilikom stradali su jedan policajac i tri građanina srpske nacionalnosti, a uhapšeno je osmoro Srba.

Ostavite komentar