Vesti > Srbija

SAT sam DOBIO od Zemana, a POKLONIĆU ga PRVOM srpskom DETETU koje bude ROĐENO na KiM u 2024. godini

On je dodao da će ga nositi dok ne dođe vreme da ga pokloni

Izvor: K1info/Tanjug

18/09/2023 > 17:50

podeli vest:

SAT sam DOBIO od Zemana, a POKLONIĆU ga PRVOM srpskom DETETU koje bude ROĐENO na KiM u 2024. godini
Foto: screenshot/TV Pink


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sat koji nosi češki marke Prima, da ga je dobio od bivšeg predsednika Češke Republike Miloša Zemana i koji namerava da pokloni ''prvom srpskom detetu koje bude rođeno na Kosovu i Metohiji u 2024. godini''.

- Reč je o satu koji je bio poklon Miloša Zemana, tadašnjeg predsednika Češke. Na ugraviranoj posveti piše: ''11. 9. 2019. Aleksandru Vučiću, predsednik Češke Republike, Miloš Zeman''. Satovi marke Prima koštaju između 500 i 3.000 evra, a ja sam ovaj sat prijavio po zakonu i njegova vrednost procenjuje se na oko 1.000 evra. To je poklon prijatelja Zemana - rekao je Vučić i istakao je da je od Zemana dobio i orden.

On je rekao da će sat, prema novom zakonu, otkupiti, i da će sat ''značiti'' detetu rođenom na KiM kome ga bude poklonio, pošto je, kako je rekao, prošao kroz ruke dvojice predsednika.

- Ja nemam nikakvu ličnu mržnju prema nekome, ali ću ovaj sat da otkupim, na to imam pravo, otkupiću ga i mislim da će to u jedno teško vreme značiti. Pokloniću ga prvom detetu, bilo muškom ili ženskom, koje se rodi u 2024. na KiM, pokloniću ga tom dečaku ili devojčici. Imaće veću vrednost, jer je prošlo kroz ruke dvojice predsednika - rekao je on i dodao:

- Za mene ima sentimentalnu vrednost, dobio sam ga od čoveka koji je bio NATO zvaničnik koji se prvi izvinio, jer je bila sprovedena agresija protiv Srbije.

On je dodao da će sat nositi dok ne dođe vreme da ga pokloni.

Vučić je istakao da ne želi ''spiralu fiskalne nesigurnosti, u kojoj je izlaz uvek u povećanju javnog duga'', i da ne želi da tako nešto ''ostavi našoj deci''.
 

Ostavite komentar