Vesti > Srbija

Završen skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja", saobraćaj kod TV Pink ponovo uspostavljen

Učesnici su se okupili ispred Vlade Srbije, a onda prošetali Ulicom kneza Miloša i Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića

Izvor: K1info/Tanjug

08/09/2023 > 19:39 >> 22:32

podeli vest:

Završen skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja", saobraćaj kod TV Pink ponovo uspostavljen
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja" završen je večeras oko 21.30 časova ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu.

Saobraćaj koji je bio blokiran u tom delu grada je ponovo uspostavljen, kao i u Nemanjinoj ulici kod Vlade Srbije gde je protest i počeo.

Ispred Vlade se obratio postdiplomac sa Mašinskog fakulteta Aleksa Savić, a potom su učesnici prošetali Ulicom kneza Miloša i Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do TV Pink gde su pred obezbedjenje te kuche bacali toalet papir i gadjali ih jajima.

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, šef poslaničke grupe Zeleno levog kluba Radomir Lazović i poslanik Robert Kozma, poslanica Jelena Jerinić, kopredsednica stranke "Zajedno" Biljana Stojković, poslanik "Moramo-Zajedno" Đorđe Miketić.

Pored smene rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, zahtevi na protestu su i ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja.

Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Ove nedelje protest se, za razliku od prethodnih, održava u petak, a ne u subotu, a takođe je promena i da se učesnici okupljaju ispred Vlade Srbije, a ne ispred Doma Narodne skupštine.

 

Ostavite komentar