Vesti > Srbija

DALEKO je to od MIRNE šetnje, deo OPOZICIJE poziva na HAPŠENJE Vučića

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" okupili su se kod Sava centra, očekujući novo iščitavanje zahteva opozicije

Izvor: K1info/Tanjug

12/05/2023 > 20:19

podeli vest:

DALEKO je to od MIRNE šetnje, deo OPOZICIJE poziva na HAPŠENJE Vučića
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Saobraćaj na mostu Gazela danas je blokiran u oba pravca kada su, nešto posle 19 časova, na njega došli učesnici protesta "Srbija protiv nasilja".

Prisustvo policije nije bilo vidljivo, kako je javio izveštač Tanjuga, a vozači sa prilaznih puteva ka Gazeli su se vraćali u rikverc, nazad u grad.

Okupljeni su na most izašli iz Ulice Kneza Miloša, a potom su stigli i do Sava Centra. Učesnici protesta su se tu okupili, a očekuje se da će tu još jednom biti pročitani zahtevi opozicije, među kojima su smena svih članova REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, zabrana štampanih medija u kojima se promoviše nasilje i drugo.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je rekao da, iako je planirano da most Gazela bude blokiran dva sata, da će se o tome odlučivati u nastavku protesta.

Pored Milivojevića, na protestu su i šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, ali i nekadašnji savetnik Borisa Tadića, Mlađan Đorđević, koji je na Tviteru napisao "Aco, Srbine, robija ti ne gine".

Tanjugov izveštač javio je da je na vratima Vlade Srbije zelepljen transparent "Doživotna robija, ništa manje".

 

Ostavite komentar