Vesti > Srbija

DANAS ISTIČE "KURTIJEV ROK", zaposleni u srpskim institucijama noćas BILI NA RADNIM MESTIMA

Prema rečima zaposlenih, oni odbijaju zahtev privremenih prištinskih institucija da napuste objekat, KFOR i karabinjeri ispred zgrade

Izvor: K1info/Tanjug

08/09/2023 > 08:54

podeli vest:

DANAS ISTIČE "KURTIJEV ROK", zaposleni u srpskim institucijama noćas BILI NA RADNIM MESTIMA
Foto: Tanjig/dopisnik KiM


Danas ističe rok koji su privremene prištinske institucije dale zaposlenima u zgradi gde su smešteni Kancelarija za KiM, Pokrajinski PIO fond, Centar za socijalni rad iz Vučitrna i Kosovsko-mitrovački upravni okrug, da napuste svoje prostorije.

Zaposleni i direktori srpskih institucija smeštenih u toj zgradi u severnom delu Kosovske Mitrovice, u naselju Bošnjačka mahala, od juče nisu napuštali svoja radna mesta. 

Tokom protekle noći u zgradi su bila upaljena svetla, a prema rečima zaposlenih, oni odbijaju zahtev privremenih prištinskih institucija da napuste objekat. 

Nedžat Ugljanin, koji je nakon prošlogodišnjih izbora koje su Srbi bojkotovali, postao predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica, izjavio je da je međunarodna zajednica zatražila ponovo odlaganje odluke o iseljenju. 

Ispred zgrade u Bošnjačkoj mahali nalazi se veliki broj medijskih ekipa, kao i pripadnici KFOR i Italijanskih Karabinjera.

Ostavite komentar