Vesti > Srbija

Deo opozicije opet protestovao u Beogradu, saobraćaj se vratio u normalu

Skup je završen spred zgrade Ministarstava pravde i prosvete

Izvor: K1info/Tanjug

02/09/2023 > 19:41 >> 21:07

podeli vest:

Deo opozicije opet protestovao u Beogradu, saobraćaj se vratio u normalu
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, završen je večeras ispred zgrade Ministarstava pravde i prosvete, a saobraćaj koji je bio blokiran u Nemanjinoj i okolnim ulicama je uspostavljen.

Ispred Ministarstva prosvete prisutnima su se obratile profesorka Marina Vidojević i studentkinja Pravnog fakulteta Anja Kafedžijska, a ponovljeni su i zahtevi protesta.

Saobraćaj je uspostavljen i u ulicama kojima su učesnici protesta prošetali, od Doma Narodne skupštine gde je oko 19.30 časova protest i počeo, zatim u Kneza Miloša, Kralja Milana, kao i na trgu Slavija.

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanici Dragana Rakić i Srđan Milivojević, osnivač i član novoformiranog Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, političar Zoran Živković.

Pored smene rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, zahtevi na protestu su i ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja.

Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Teme 18. protesta u Beogradu navodno su bile obrazovanje i vladavina prava.

Ostavite komentar