Vesti > Srbija

POTOP u okolini Čačka - 1.000 kuća ostalo BEZ STRUJE

Pripadnici Sektora za vanredne situacije na terenu su od ranih jutarnjih časova i pomažu ugroženim meštanima

Autor: rina.rs

30/08/2022 > 13:45

podeli vest:

POTOP u okolini Čačka - 1.000 kuća ostalo BEZ STRUJE
Foto: RINA.rs


Nevreme koje je pogodilo teritoriju grada Čačka najveće posledice ostavilo je u selu Katrga, gde je došlo do izlivanja Žutaje i Bresničke reke usled čega su potopljeni podrumi, njive, putevi i fudbalski teren, prenosi Rina. 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, na terenu su od ranih jutarnjih časova i pomažu ugroženim meštanima.

- Izvlačimo vodu iz podruma, pokušavano da pomognemo meštanima koji su se našli na udaru ove poplave. Osim dve reke koje su izlile, veliki problem prave i kanali za odvod vode koji se nalaze pored puta. Ono što je pozitivno jeste da je sa prestankom padavina, nivo ove dve reke u opadanju i očekujemo tokom dana stabilizaciju situacije - izjavio je Bratislav Zečević iz Sektora za vanredne situacije u Čačku.

Meštanima situaciju dodatno otežava kvar na elektromreži, jer je skoro 1.000 domaćinstava trenutno bez električne energije.

- Dalekovod sa kog se napajaju sela Bresnica i Donja Gorevnica je van napona. Ekipe su na terenu i rade na saniranju, očekujemo tokom dana stabilizaciju situacije i da struja stigne u sve domove - potvrđeno je za Rinu.

Usled nevremena i udara groma na teritoriji grada Čačka došlo je i do dva požara koji su brzom intervencijom vatrogasnih ekipa lokalizovani. 

Nije bilo povređenih lica, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Ostavite komentar