Vesti > Srbija

Zajedno PROTIV TERORA: U Leposaviću održan PROTEST podrške UHAPŠENOM Nebojši Virijeviću

On je zatvoren 18. avgusta, a Osnovni sud u Prištini odredio mu je pritvor do 30 dana

Izvor: K1info/Tanjug

23/08/2023 > 13:11

podeli vest:

Zajedno PROTIV TERORA: U Leposaviću održan PROTEST podrške UHAPŠENOM Nebojši Virijeviću
Foto: Tanjug printscreen


Ispred zgrade opštine Leposavić danas je održan protest u znak podrške nedavno uhapšenom Nebojši Virijeviću, a zaposleni u predškolskoj ustanovi Veselo detinjstvo iz Leška, članovi porodice i veliki broj građana nosili su transparente sa natpisima "Sloboda za Nebojšu, "Imamo li pravo glasa" i "Zajedno protiv terora".

Svoje negodovanje okupljeni su iskazali okačenim metama na grudima, prilepljenom trakom preko usana i pištaljkama.

Direktorka predškolske ustanove Veselo detinjstvo Olja Jasnić istakla je da su svi svesni da je hapšenje Virijevića politički motivisano, kako bi se zaplašio narod koji mirno protestuje već 90 dana zbog uzurpacije zgrade opštine.

- Mi smo tu svakoga dana i bićemo i dalje dok gospoda koja su nam uzurpirala opštinu nju ne napuste - rekla je Jasnić.

Sin unapšenog Nebojše, Miloš Virijević rekao je da je njegov otac želeo da ukaže na represiju nad srpskim stanovništvom i da podrži svoje kolege, koje su takođe podržavale i njega.

- Danas smo ovde kako bi izrazili protest, zbog mog oca Nebojše koji nevin leži u zatvoru, a koji je priveden pre sedam dana. On je svakog dana bio ovde u protekla tri meseca. Došao je, kao i svakoga dana, kako bi izrazio nezadovoljstvo zbog napete situacije i represije nad srpskim stanovništvom, da podrži svoje kolege koje su takođe podržavale i njega - rekao je sin Nebojše Virijevića.

Istakao je da porodica ima saznanja od advokata da je Virijević dobro i da mogu da ga posete jednom nedeljno.

Nebojša Virijević uhapšen je 18. avgusta, dva dana pošto je sa sugrađanima protestovao zbog pokušaja zamenika ministra za zajednice i povratak u vladi privremenih prištinskih institucija Radojice Radomirovića da uđe u opštinsku zgradu, jer je navodno pretio Radomiroviću. Osnovni sud u Prištini odredio mu je pritvor do 30 dana.
 

Ostavite komentar