Vesti > Srbija

U Srbiju stiže NERON, poslednji TOPLOTNI TALAS ovog leta: Sutra KIŠA, ali posle toga sledi - PAKAO

Ovaj talas sa pravim letnjim temperaturama se završava oko 25. avgusta kada nas očekuje zahlađenje i kiša, prognozira meteorolog Ivan Ristić

Izvor: K1info/kurir.rs

14/08/2023 > 16:04

podeli vest:

U Srbiju stiže NERON, poslednji TOPLOTNI TALAS ovog leta: Sutra KIŠA, ali posle toga sledi - PAKAO
Foto: Tanjug/AP


U Srbiju stiže "neron", poslednji toplotni talas ovog leta, pa se od danas očekuje postepeni porast temperatura!

Ipak, pre tropskih vrelih dana očekuje nas još jedno rashlađenje. Naime, sutra uveče u našoj zemlji očekuje se kiša, koja će padati i u sredu, ali će kraj ove sedmice biti topao i sunčan sa temperaturama i do 37 stepeni, prognozira meteorolog Ivan Ristić.

- I prethodnih dana smo najavljivali jačanje afričkog anticiklona nazvanog "neron". Narednih dana leto i tropski dani nam se polako vraćaju. Čeka nas pretežno sunčano vreme sa temperaturama u postepenom porastu. Od danas dnevna temperatura širom naše zemlje kretaće se od 30 do 34 stepena - rekao je Ristić.

Međutim, već sutra će doći do stvaranja slabo izraženog visinskog ciklona iznad Grčke koji će usporiti priliv ovog toplog afričkog vazduha koji nam dolazi.

- Zato se u utorak uveče i u sredu u Srbiji čekaju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - objašnjava meteorolog Ristić za Kurir.

On dodaje da se od četvrtka ponovo vraća sunce.

- Sledi i dalji porast temperature koja će se do kraja nedelje kretati između 33 i 37 stepeni - rekao je Ristić.

Meteorolog je napomenuo i da je ovo poslednji tropski talas na našem području sa temperaturaa preko 30 stepeni.

- Ovaj talas sa pravim letnjim temperaturama se završava oko 25. avgusta kada nas očekuje i naoblačenje koje nam donosi kišu, ali i zahlađenje - rekao je on.

Podsetimo, i Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će od 17. do 21. avgusta u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo vreme.

- Uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima, a ređe na severu zemlje - najavio je RHMZ.

 

Ostavite komentar