Vesti > Srbija

Sa bojama i četkama je MAJSTOR, a na MERDEVINAMA -AKROBATA: Svi se ČUDE što Ivanka radi na REKONSTRUKCIJI Sava Centra

Ova Gruzinka je prilično savladala srpski, a ovaj takozvani muški posao radi rame uz rame sa kolegama

Izvor: K1info/rts.rs

12/08/2023 > 23:04

podeli vest:

Sa bojama i četkama je MAJSTOR, a na MERDEVINAMA -AKROBATA: Svi se ČUDE što Ivanka radi na REKONSTRUKCIJI Sava Centra
Foto: Pexels.com


Sa rekonstrukcijim Sava Centra se počelo krajem 2021. godine, a ako sve protekne kako je planirano njegovo otvaranje biće u novembru 2023. godine. Tada bi trebalo da bude otvoren kongresni deo sa 40 sala, šoping zonom i kancelarijskim prostorom.

Međutim ono iznanađuje sve jeste što na rekonstrukciji radi jedna žena i to kao molerka. Gruzinka Ivanka Covricova rame uz rame sa kolegama radi ovaj takozvani muški posao.

 

Već dvadesetak godina, kad god ode da ugovori posao, zateknu je isti zbunjeni izrazi lica. Mušterije očekuju molera, a pojavljuje se ona. Vrlo brzo nedoumice nestaju kada vide kako spretno rukuje četkama, valjcima, bojama, a na merdevinama je akrobata.

Na 25. spratu moluje fasade, radi i na krovovima. Počelo je tako što je starija sestra odlučila da postane moler. Uz nju je posao učila i Ivanka.

- Radim na fasade kako i na podu. Ja ne plašim se nizašta. Ja taj posao radim i mnogo volim svoj posao - rekla je Ivanka koja je već prilično dobro savladala naš jezik.

Ona voli da meša boje, ponekad savet traže i mušterije.

- Belom bojom lakše mogu da krečim zato što i plafoni i zidovi su jedna boja. Kada se radi sa dve boje, tu treba da odvajaš dve boje, plafon beli i zid krećeš sa drugom bojom. To nije lako - rekla je ona.

Iako je neverovatno brza, kaže da joj je jedino važno da, kada završi posao, stan bude lep i i da svi budu zadovoljni.

Foto: Pexels.com

 

- Samo je važno da bude lepo, a brzina to nije važno, samo je važno da bude lepo i gazda da bude zadovoljan. I ja zadovoljna kad gazda zadovoljan, što moj posao tako lepo završio se - rekla je ona.

Iako je radila u nekoliko zemalja, otkrila nam je da više ne bi volela da se seli.

- Ovde meni sviđa se i ja mislim da ovde ostanem da živim i radim - rekla je ona.

 

Ostavite komentar