Vesti > Srbija

Proglašena VANREDNA SITUACIJA i u RUMI i ŠIDU

Na terenu su ekipe koje rade na otklanjanju kvarova i posledica olujnog vremena

Izvor: K1info/Tanjug

20/07/2023 > 13:59

podeli vest:

Proglašena VANREDNA SITUACIJA i u RUMI i ŠIDU
Foto: Pixabay.com


Zbog posledica olujnog vremena, koje je sinoć pogodilo Srbiju, proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji grada Sremska Mitrovica, na celoj teritoriji opština Šid i Ruma, saopštio je MUP.

Dodaju da su pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice (VSJ) i Sektora za vanredne situacije (SVS) MUP-a intervenisali širom zemlje, a tom prilikom spaseno je 20 osoba - 12 u Novom Sadu, četiri u Kragujevcu, dve u Nišu, jedna u Smederevu i jedna u Beogradu.

Od ponoći do 12 časova, pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice (VSJ) su imali 33 intervencije na kojima je izvršeno jedno gašenje požara koji je izazvan udarom groma, 26 intervencija uklanjanja oborenih stabala i šest intervencija uklanjanja limenih krovova, saopštio je MUP.

Kako su istakli, na 33 intervencije evidentirano je angažovanje ukupno 53 vatrogasca-spasioca sa 21 vozilom. 

Od početka olujnog nevremena pripadnici MUP-a Sektor za vanredne situacije (SVS) intervenisali su ukupno 234 puta i to na gašenju požara izazvanih udarom groma (21 požar), na uklanjanju oborenih stabala (166 intervencije) i 24 intervencija - uklanjanja limenih krovova i drugog.

Dodali su da je na 234 intervencija evidentirano angažovanje ukupno 558 vatrogasaca-spasilaca sa 224 vozila.

U Jablaničkom upravnom okrugu od ponoći, pripadnici VSJ Leskovac, 11 vatrogasaca-spasilaca sa pet vozila, angažovani su na pet tehničkih intervencija uklanjanja posledica nevremena (od kojih je jedna uklanjanje limenih ploča sa krova Gradske biblioteke).

Foto: TANJUG/ OMK MUP REPPUBLIKE SRBIJE/bs

 

U Nišavskom upravnom okrugu od ponoći, pripadnici VSJ Niš, 28 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila, angažovani su na 10 intervencija uklanjanja oborenih stabala.

U Mačvanskom upravnom okrugu u mestu Jelenča, pripadnici VSJ Šabac, dva vatrogasca-spasioca sa vozilom, intervenisali su na uklanjanju oborenog stabla sa krova kuće.

Iz MUP-a su saopštili da je u Zlatiborskom upravnom okrugu od 05.30 do 7 časova, teritoriju opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš pogodilo  kratkotrajno nevreme, usled čega je došlo do kvarova na elektromreži.

Bez električne energije je oko 300 potrošača (Priboj) i 50 potrošača (Prijepolje), a da su na terenu ekipe koje rade na otklanjanju kvarova.

U Šumadijskom upravnom okrugu od 00:00 časova, pripadnici VSJ Kragujevac, 21 vatrogasac-spasilac sa sedam vozila, angažovani su na sedam intervencija uklanjanja oborenih stabala i gašenju požara (na teritoriji opštine Aranđelovac) usled udara groma. 

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ/ bg

 

U Pomoravskom upravnom okrugu od 00:00 časova, pripadnici VSJ Jagodina, dva vatrogasca-spasioca sa vozilom angažovani su na tri intervencije uklanjanja oborenih stabala.

U Sremskom upravnom okrugu usled olujnog nevremena koje je prethodnog dana pogodilo teritoriju grada Sremska Mitrovica, došlo je do otkidanja dela limenog krova (ukupne površine oko 100m2) na spratnom objektu visine oko 10 m, na Trgu Ćire Milekića broj 10.

Iz MUP-a su dodali da su na terenu pripadnici VSJ Sremska Mitrovica, četiri vatrogasca-spasioca sa specijalizovanim vozilom.
 

Ostavite komentar