Vesti > Srbija

Ko PREŽIVI, pričaće: NAJVRELIJII grad u Srbiji je Ćuprija sa izmerenih 38 stepeni u 15 časova

Toplo je i u Novom Sadu, Kikindi, Bačkom Karlovacu, Sremsko Mitrovici, Smederevsko Palanci, Negotin i Kraljevu sa temperaturom od 37 stepeni

Izvor: K1info/telegraf.rs

17/07/2023 > 13:55 >> 16:22

podeli vest:

Ko PREŽIVI, pričaće: NAJVRELIJII grad u Srbiji je Ćuprija sa izmerenih 38 stepeni u 15 časova
Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORČIĆ


Prema podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda Ćuprija je trenutno najtopliji grad u Srbiji, sa 38 stepeni Celzijusa izmerenih u 15 časova.

Slede Novi Sad, Kikinda, Bački Karlovac, Sremska Mitrovica, Smederevska Palanka, Negotin i Kraljevo sa temperaturom od 37 stepeni, dok je u Beogradu u 15 sati zabeleženo 36. Najhladniji grad u Srbiji bio je Kopaonik, sa prijatnih 26 stepeni.

Iako je najviša temperatura izmerena u Ćupriji, prema podacima RHMZ, najviša temperatura prema subjektivnom osećaju zabeležena je u Novom Sadu, sa rekordnih 43.

Sudeći prema subjektivnom osećaju, tropski dan je i u Bačkom Karlovcu sa 42 stepena, ali i Negotinu sa 41.

Iako živa u termometru još uvek nije dostigla najvreliju tačku najavljenu za danas, građani na društvenim mrežama dele drugačije infomacije. Prema njihovim tvrdnjama subjektivan osećaj je da je na asfaltu mnogo toplije, a pojedini čak dele fotografije iz automobila u kom termometar pokazuje neverovatnih 50 stepeni Celzijusa.

Foto: Tanjug/AP/AP Photo/Matt Dunham

 

U Srbiji je do 19. jula na snazi upozorenje RHMZ-a na visoke temperature. Danas je na snazi crveni meteoalarm, koji označava vrlo opasno vreme.

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će do srede biti veoma toplo sa maksimalnim temperaturama iznad 35 stepeni Celzijusa, lokalno i do 40 stepeni. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći, pošto temepratura neće padati ispod 20 stepeni.

I u Beogradu će do srede biti veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 36 do 39 stepeni Celzijusa, uz tropske noći.

Ostavite komentar