SLEPA OD ROĐENJA, A VIDELA VIŠE NEGO BILO KO Život i moćna proročanstva Svete Matrone Moskovske
Slobodno vreme
Vratila se iz Beograda u rodnu u Guču i započela jedinstven biznis u Srbiji
podeli vest:
Prateći svetske trendove i aktuelnu epidemiološku situaciju, Danka Mudrinić rešila je da se iz Beograda vrati u rodnu Guču, prenosi Rina.
Uz pomoć porodice ponovo je otvorila kafanu svojih roditelja koja je i najstarija u ovoj varošici, ali je zajedno sa prijateljima odlučila da pokrene i novi posao. Odlučila je da mirise i ukuse dragačevskog kraja spakuje u konzervu, ali na potpuno nov i neobičan način.
- Tradicionalno pripremljen bez konzervansa, aditiva, elmugatora i pojačivača ukusa naš proizvod se štiti iskučivo sterilizacijom na visokoj temperaturi. Dragačevci si odlično prihvatili našu konzerviranu hranu. Kroz šalu kažu da sada uvek imaju spremljen ručak i da smo tako spasili mnoge brakove - rekla je Danka Mudrinić.
Priprema je krajnje jednostavna i dovoljno je oko pet minuta da sve bude toplo i servirano. Pored pravih domaćih mesnih specijaliteta, u Dankinim konzervama mogu se naći veganska i posna jela.
Foto: RINA.rs
Kako kaže Danka, hrana se priprema na isti način kao u domaćim kuhinjama, a cilj je da svi proizvodi budu iz dragačevskog kraja. Meso kupuju od lokalnog mesara, a povrće od lokalnog meštana dragačevskog kraja.
- Ovo je hrana koju spremaju naše mame i bake tako da ovaj dragačevski kupus ništa se ne ralikuje od onog koji bi probali na Saboru trubača u Guči ili bilo gde drugde. Za samo sevriranje konzerve potrebno je nekih pet minuta, stavi se u hladnu vodu i kada proključa ohladi se i spremna za konzumiranje i to jelo će biti kao da ste ga skuvali u šerpi - izjavila je Jovana Stojanović, tehnolog.
Foto: RINA.rs
Ipak da bi se došlo do ovakvih rezultata bilo je potrebno vreme jer su ovi vredni i zanimljivi ljudi bili rešeni da kvalitet bude prioritet.
- Bilo je potrebno mnogo analiza i provera do toga koliko ga i kada treba kuvati na koliko stepeni. Imali smo problem, niko ovakav vid hrane ne sprema u Srbiji i regionu jer je sve prešlo u industrijsku proizvodnju i po tome se razlikujemo. Svako naše pripremanje hrane kreće seckanjem luka, zapeče se povrće, ništa od aditiva ne koristimo - dodao je Predrag Jovanović.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas NATO da prekinu upade specijalnih kosovskih jedinica na sever Kosova
21.08.2022
SrbijaPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije
21.08.2022
SrbijaSlična situacija je i na ostalim graničnim prelazima, kažu iz AMSS
21.08.2022
SrbijaOčekuje se najviša dnevna temperatura od 27 stepeni
21.08.2022
Srbija
Ostavite komentar