Vesti > Srbija

Poruka za NATO: Primenjujte sporazume KOJE STE SAMI POTPISALI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas NATO da prekinu upade specijalnih kosovskih jedinica na sever Kosova

Autor: Tanjug

21/08/2022 > 14:56

podeli vest:

Poruka za NATO:  Primenjujte sporazume KOJE STE SAMI POTPISALI
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


On je dodao da NATO treba da počne da primenjuje sporazume koje su sami potpisali.

Vučić je u obraćanju rekao da je sam generalni sekretar Jens Stoltenberg potvrdio da postoji jasan dogovor o pokretima prema severu, a koji je kako je istakao Priština više puta prekršila.

- Samo poštujte sporazume koje ste sami potpisali - poručio je Vučić i istakao da tada neće imati barikade, jer Srbi , kako je rekao nisu blesavi i znaju sta je NATO od koga su već stradali.

Vučić je preneo i da je načelnik generalštava Milan Mojsilović danas razgovarao sa komandantom Kfora i rekao mu da njihov posao nije da gledaju gde su barikade, već da spreče dolazak specijaljnih jedinica na sever.

Onć je naveo i datume kada se to i koliko puta dogodilo, od 14. januara 2017. kada je trebalo da uđe voz sa Belim anđelom, pa do 30. jula ove godine.

- Svaki od tih puta imali ste obavezu da tražite dozvolu četiri gradonačelnika sa severa i NATO, a ona nikada nije tražena - poručio je.

- To je posao NATO, a ne da uređuju saobraćaj ili da štite Srbe od Srba, već da na severu ne budu ugrozeni od albanske policije - istakao je Vucić.

On je poručio i da jedinice Kfora ne treba da budu na prelazima već na Ibru, sem ako za njih, kako je dodao, nisu problem samo barikade, umesto ilegalnih i kriminalnih odluka Prištine.

Naveo je i da je pojačana svaka obaveštajna aktivnost na severu.

Ostavite komentar