Vesti > Srbija

KURTIJEVI SPECIJALCI opet DIVLJAJU po Severnoj Mitrovici: Uhapsili Srbina, pa PRSKALI BIBER-SPREJ po prolaznicima

Specijalci tzv. kosovske policije u oklopnim vozilima opkolili i zatim priveli Nenada Orlovića uy primenu nepotrebne sile

Autor: K1info

23/06/2023 > 10:54

podeli vest:

KURTIJEVI SPECIJALCI opet DIVLJAJU po Severnoj Mitrovici: Uhapsili Srbina, pa PRSKALI BIBER-SPREJ po prolaznicima
Foto: ATA Images


Takozvani kosovski specijalci uhapsili su oko 10 sati Nenada Orlovića iz Kosovske Mitrovice, saznaje Tanjug.

Orlović je uhapšen na svom radnom mestu u perionici automobila, u blizini autobuske stanice.

On je, inače, radnik gradske čistoće, a u perionici radi privatno. Hapšenje Orlovića potvrdila je i tzv. kosovska policija. U njihovom saopštenju navodi se da je uhapšen N.O. poznat po nadimcima "Nemac" i "Rus", zbog, kako tvrde, "napada i ugrožavanja osoba pod međunarodnom zaštitom".

 

 

Kako piše u saopštenju, on je osumnjičen da je, po dokazima tzv. kosovske policije, učestvovao u napadu na vojnike Kfora 29. maja ove godine.

Prema rečima građana koji su bili očevici, specijalci su se pojavili u četiri vozila. U trenutku hapšenja, tuda je prolazio autobus sa putnicima, u kome je bilo i dece, jer se autobuska stanica nalazi u blizini.

Specijalci su, prilikom hapšenja, prskali biber sprej u vazduh prema slučajnim prolaznicima.

Orlović je sedmi Srbin koga su privremene prištinske institucije uhapsile od početka krize na severu Kosova i Metohije.a.

Da podsetimo, od dolaska albanskih gradonačelnika u opštine na severu Kosova, uhapšeno je do sada osmoro Srba, a meštani Gračanice i Raniluga juče su protestvovali zbog hapšenja Dragiše Milovanovića.

Protesti ispred opštinskih zgrada u Leposaviću, Zvečanu i Zubin Potoku ušli su u 26. dan kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog prisustva kosovskih specijalaca, nametanja nelegitimnih albanskih gradonačelnika i neosnovanih hapšenja sunarodnika koja su se dogodila u proteklim nedeljama.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar