Vesti > Srbija

Kurtijeva policija MALTRETIRALA LEKARE Doma zdravlja u Štrpcu, TRETIRALI IH KAO NAJVEĆE KRIMINALCE

Naterali su zdravstvene radnike da izađu iz vozila u sred noći i pretresali uz uvrede i pretnje “ovo nije Srbija, ovo je država Кosovo”

Izvor: K1info

14/06/2023 > 13:00

podeli vest:

Kurtijeva policija MALTRETIRALA LEKARE Doma zdravlja u Štrpcu, TRETIRALI IH KAO NAJVEĆE KRIMINALCE
Foto: Tanjug/AP


Pripadnici Kurtijeve tzv. Кosovske policije maltretirali su noćas lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu, tokom terenske intervencije.

Oni su, naime, sanitetskim vozilom prevezli dvoje mladih do Kosovske Mitrovice koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Štrpcu. Po povratku, u blizini Vučitrna, njih je zaustavila Кosovska policija pod rotacijom i tretirala ih kao najveće kriminalce - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju:

- Naterali su zdravstvene radnike da izađu iz vozila u sred noći, pretresali vozilo, a potom ih grubo ispitivali da li imaju licencu i dozvole za rad uz uvrede i pretnje “ovo nije Srbija, ovo je država Кosovo” i poruke da neće moći više da rade, želeći da im oduzmu vozilo.

Кako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi, lekari se zaustavljaju bez ikakvog povoda, čak i dok prevoze bolesnike, a ovo je već drugi put u nekoliko dana da se njihove kolege zastrašuju.

- Za razliku od ovakvog nehumanog i necivilizacijskog ponašanja, zdravstveni radnici Doma zdravlja Štrpce nebrojeno puta su svojim sanitetima prevozili i povređene Albance, nikad ne deleći pacijente prema etničkom ključu - dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar