Vesti > Srbija

INSPEKCIJA utvrdila: Kosta K. nije bio ŽRTVA VRŠNJAČKOG NASILJA u "Ribnikaru"

OŠ "Vladislav Ribnikar" ostaje škola, a tokom rekonstrukcije biće izgrađen i memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara

Izvor: K1info/Tanjug

01/06/2023 > 16:32

podeli vest:

INSPEKCIJA utvrdila: Kosta K. nije bio ŽRTVA VRŠNJAČKOG NASILJA u "Ribnikaru"
Foto: Tanjug/Zoran Žestić/privatna arhiba


Posle obavljenog vanrednog inspekcijskog nadzora u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvete i Ministarstva za brigu o porodici, da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloletnog Kostu K, saopšteno je iz Vlade Srbije.

- Upravo zato molimo sve medije da se prema ovoj informaciji odnose sa dužnom pažnjom i da ne objavljuju neproverene i nepotvrđene informacije, jer se time nastavlja proces traumatizacije dece i roditelja - navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se dodaje i da će škola Vladislav Ribnikar ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost.  
Vlada se roditeljima, nastavnicima i svim zaposlenima u obrazovnom sistemu zahvalila na razumevanju i podršci.

Podsećamo, Kosta K. (13) je u OŠ "Vladislav Ribnikar" izvršio masovno ubistvo 3. maja kada je ubio devetoro učenika i čuvara škole.

 

Ostavite komentar