Vesti > Srbija

PADAVINE napravile veliku ŠTETU u požeškim selima: Glumač ODSEČEN od sveta, kod Tučkova ODRON na putu

Meštani strahuju od novih kiša, poplavljeno i poljoprivredno zemljište

Izvor: K1info/RINA

31/05/2023 > 16:57

podeli vest:

PADAVINE napravile veliku ŠTETU u požeškim selima: Glumač ODSEČEN od sveta, kod Tučkova ODRON na putu
Foto: RINA


Posle katastrofalnog nevremena koje je i sinoć pogodilo teritoriju požeške opštine, meštani još uvek sabiraju štetu i pokušavaju da osposobe prilazne puteve do svojih kuća. Veoma teška situacija je u Glumač.

- Izlili su se bujični potoci, što nam je napravilo ogromne probleme. Poplavljeno je oko 30 hektara zemlje, najviše su stradali kukuruz i pšenica. Pored toga voda je ušla i u jedan objekat i pod vodom se našao ceo stadion - rekao je Branko Mihajlović, predsednik mesne zajednice Glumač i dodao:

- Bujica je uništila na jednom mestu put koji je glavna veza sa našom opštinom i sada smo doveli tešku mehanizaciju kako bi napravili vezu sa našom opštinom.

U ovom selu poplavljena je i pruga, pa je železnički saobraćaj bio u zastoju. Na teritoriji šest mesnih zajednica uvedena je vanredna situacija.Najkritičnije je u MZ Otanj, u Gornjoj, Donjoj i Srednjoj Dobrinji, kao i u MZ Prilipac.

- Na samom ulasku u opštinu u naselju Jovićevići voda je prodrla u nekoliko domaćinstava i vatrogasci su na terenu. Nažalost obilne padavine napravile su pravu katastrofu, najviše je ugrožena putna infrastruktura, pre svega opštinski i makadamski putevi - rekao je Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega i dodao:

- U prekidu je i železnički saobraćaj između Glumača i Kalenića. Informacije nam svakog momenta pristižu sa terena, imamo velikih problema u čitavoj opštini.

Na magistralnom putu Čačak - Požega u mestu Tučkovo usled obilnih padavina došlo je do odrona zemljišta koje se našlo na obe kolovozne trake.

Foto: RINA

 

Putarske ekipe rade na raščišćavanju ove deonice i tom prilikom stvorile su se gužve u oba smera.
 

 

Ostavite komentar