Vesti > Region

Veliko NEVREME zahvatilo istok Hrvatske i veći deo BIH: Bujice poplavile puteve, pojedini MAGISTRALNI PRAVCI neprohodni

U severo-istočnoj BIH izlilo se nekoliko reka

Izvor: K1info/telegraf.rs

30/05/2023 > 22:49

podeli vest:

Veliko NEVREME zahvatilo istok Hrvatske i veći deo BIH: Bujice poplavile puteve, pojedini MAGISTRALNI PRAVCI neprohodni
Foto: PrintScreen/Klix.ba


Snažno nevreme pogodilo je danas područje Belog Manastira u Hrvatskoj.

Pale su obilna kiša i grad što je izazvalo bujice vode na putevima. Nevreme je počelo u mestu Kneževo, prenosi Index.hr.

U osječkom Centru 112 izvestili su da su primili dojave o vatrogasnim intervencijama na području Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Valpova, a uglavnom se radilo o ispumpavanju vode iz podruma i garažnih prostora, delova stambenih objekata koji se nalaze na nižem nivou kao i čišćenju začepljene mreže kanala.

 

Zbog nakupljene vode na kolovozu usled jake kiše zatvoren je državni put D-517 ispod podvožnjaka na ulazu u Beli Manastir, a o svemu su obaveštene Hrvatske ceste. Za sada nema dojava o većim štetama, ističu u centru 112.

U vremenskoj nepogodi sa jakom kišom koja je danas pogodila severoistok, sever i delimično istok i centralni deo BiH, u nekoliko mesta su poplavljeni putevi i kućna dvorišta, ali za sada nije prijavljeno da je voda ušla i u objekte.

Portal Kilx.ba prenosi da je situacija trenutno najgora u Tesliću gde se izlila reka Brezna zbog čega je blokiran magistralni put Banja Luka - Teslić, kod skretanja za naselje Jasenova.

Na putu Blatnica - Teslić kod Slatine, voda je poplavila kolovozne trake, a u jednoj ulici u Prnjavoru je došlo do izlivanja kanalizacije u dvorišta privatnih kuća.

Situacija je alarmantna i u Tuzli gde su zbog velike količine kiše poplavljene glavne gradske saobraćajnice, a u nekim delovima grada vozači su bili prinuđeni da zaustave vozila i sačekaju da se nivo vode smanji kako bi mogli da nastave kretanje s vozilom.

U izveštaju sarajevskog portala se podseća da ovakvo plavljenje tuzlanskih ulica nije retkost s obzirom na to da loši gradski odvodni sistem ne može da primi velike količine vode.

Bujične poplave na saobraćajnicama prijavljene su i kod Viteza zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, a slična situacija je i u Lukavcu i Gradačcu.

Najnovija vest sa Klix.ba kaže da je u istočnoj BIH, u mestu Čelić, poplavljeno 15 kuća, da su se izlile reke i da kiša ne prestaje.  

 

Ostavite komentar