Vesti > Beograd

Apel Grada: HITNO izmestite automobile na ovom POTEZU

Uvodi se redovna odbrane od poplava uz Dunav od Kule Nebojša do Bastiona Svetog Jakova

Izvor: K1info/Tanjug

21/05/2023 > 16:04

podeli vest:

Apel Grada: HITNO izmestite automobile na ovom POTEZU
Foto: RINA.rs


Posle uvođenja redovne odbrane od poplava na potezu od Kule Nebojša do Bastiona Svetog Jakova, Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju apelovao je na građane da izmeste svoja parkirana vozila iz te zone.

- Apelujemo na građane da izmeste svoja vozila i da ih ne parkiraju u ovoj zoni u cilju preventivnih aktivnosti, da bi se omogućio nesmetan rad ekipama vodoprivrednih preduzeća. Napominjemo da je ova pojava uobičajena za ovaj deo grada i da se ovakva situacija na tom delu akvatorijuma Dunava dešava učestalije nego na ostalim delovima obale s obzirom na to da se radi o najnižoj tački Beograda. Prema prognozama svih relevantnih institucija, nema opasnosti od izlivanja reke - navodi se u saopštenju.

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda i ekipe vodoprivrednih preduzeća konstantno prate situaciju na terenu, a građani će blagovremeno biti obavešteni o novim informacijama, dodaje se u saopštenju.

Na osnovu Opšteg plana za odbranu od poplava i zbog izmerenog vodostaja na merodavnom mernom mestu u petak, 19. maja 2023. godine, preduzeće JVP Srbijavode donelo je Naredbu o uvođenju redovne odbrane od poplava na vodnoj jedinici Beograda - desni nasip i obaloutvrda uz Dunav od Kule Nebojša do Bastiona Svetog Jakova, u dužini od 0,34 km.

 

 

Ostavite komentar