Vesti > Srbija

Vučić posle sednice SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Srbija će biti ČVRSTA I NEPOKOLEBLJIVA u zaštiti svog naroda

Sednica posvećena najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, održana se u zgradi Generalnog Sekretarijata predsednika Republike

Izvor: K1info/Tanjug

27/05/2023 > 09:29

podeli vest:

Vučić posle sednice SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Srbija će biti ČVRSTA I NEPOKOLEBLJIVA u zaštiti svog naroda
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas prisustvovao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, poručio je da će država biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav" .


Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećena najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, održana je danas u zgradi Generalnog Sekretarijata predsednika Republike. 

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećena najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, održana je danas u zgradi Generalnog Sekretarijata predsednika Republike

Sednici su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar inostranih poslova i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, tužilac Zogorka Popovac, načelnik Beogradske policije Veselin Milić, predsednik Narodne Skupštine Vladimir Orlić.

Sednicu je sinoć najavio predsednik Vučić.

Da podsetimo, pripadnici Kosovske policije okružili su u petak pre podne zgrade, a zatim i upali u opštine Zubin Potok, Zvečan i Leposavić. 

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Odmah nešto posle 11 sati oglasile su se sirene za uzbunu. Pripadnici policije tzv. Kosova, prilikom ulaska u svaku opštinu upotrebili su suzavak i šok bombe da bi zaposeli ove instutucije, a na severu Kosova su se čuli i rafali. U sukobima policije i građana, Srba koji su branili opštinu, povređeno je 10-ak ljudi.

Predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić potpisao je juče naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Ostavite komentar