Vesti > Srbija

Vučić najavio SEDNICU Saveta za BEZBEDNOST povodom DOGAĐAJA na KiM

Predsednik je rekao da su zbog svega što se dešava zajedništvo i jedinstvo potrebniji nego ikada

Izvor: K1info/Tanjug

26/05/2023 > 20:21

podeli vest:

Vučić najavio SEDNICU Saveta za BEZBEDNOST povodom DOGAĐAJA na KiM
Foto: Tanjug


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na skupu "Srbija nade" da će, povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji, biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost .

- Govorićemo šta će biti na KiM, a plašim se mnogo toga lošeg jer znam sa kime imamo posla - rekao je Vučić na skupu ispred Narodne skupštine.

Kako je najavljeno, sednica Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo bi da bude održana u subotu, 27. maja u 9 časova.

Na samom skupu Vučić je ocenio i da su prištinske vlasti namerno čekale ovaj dan kada je značajan broj muškaraca sa severa KiM došao u Beograd da bi, kako je rekao, napali na opštinske zgrade i u Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu.

Vučić je rekao da su zbog svega što se dešava zajedništvo i jedinstvo potrebniji nego ikada. Predsednik je zahvalio građanima koji su velikom broju došli ispred parlamenta, a oni su mu skandirali "Aco, Srbine".

- Imamo samo da vam kažem da kada smo ujedinjeni i zajedno tada nam niko ne može ništa - rekao je Vučić.

Predsednik je, govoreći o merama nakon masovnih ubistava u Beogradu i okolini Mladenovca, rekao da je u akciji razoružavanja prikupljeno više od 50.000 cevi i minsko-ekspozivnih sredstava.

- Razmislite samo koliko smo života time sačuvali i spasli. To je važno, da država preduzima mere, uveli smo policajce u škole. Još mnogo toga ćemo morati da uradimo kako bi se i nastavnici i deca osećali sigurnije - poručio je predsednik.

Ostavite komentar