Vesti > Srbija

Jako OLUJNO NEVREME pogodilo ČAČAK i okolinu: Zahvaljujući ispaljenim raketama GRAD nije naneo veću ŠTETU

Protivgradni strelci i sutra će biti u pripravnosti

Izvor: K1info/RINA

24/05/2023 > 17:36

podeli vest:

Jako OLUJNO NEVREME pogodilo ČAČAK i okolinu: Zahvaljujući ispaljenim raketama GRAD nije naneo veću ŠTETU
Foto: RINA


Jako olujno nevreme praćeno grmljavinom i sitnim, mestimičnim gradom pogodilo je tokom popodnevnih sati sela u okolini Čačka. Ulsed loših vremenskih uslova, protivgradni strelci su od jutarjih sati na svojim stanicama i upravo zahvaljujući njihovoj blagovremenoj reakciji izgbegnuta je velika materijalna šteta na poljoprivrednim kulturama.

- Nekoliko sati smo već u pripravnosti. Pucalo se sa svih protivgradnih stanica u okolini Čačka, ja sam ispalio četiri rakete, a ispaljivalo se iz sela Rošci, sa obe stanice u Miokovcima, Riđagama, Gornje Gorevnice. Uspeli smo da razbijemo dva ogromna oblaka i samo je na nekim mestima pao sitan grad, koji nije mogao da izazove veću štetu - kaže za RINU protivgradni strelac Dragan Milovanović iz Prijevora.

 

Jedan gradonosni oblak je nad čačanska sela stigao iz pravca Valjeva i Kosjerića, a drugi iz pravca Gojne Gore. Prema najavama meteorologa Dragan dodaje da će i sutra veći deo dana protivgradni strelci provesti u pripravnosti.

- Sutra će se isto pucati sa stanica, jer su takođe najavljene padavine. Za ovo doba godine grad nije neobična pojava, zato smo mi tu da spasimo ljude, useve i objekte koliko je u našoj moći. Nekad sate i sate provodimo na stanici, jer od trenutka kad dobijemo komandu moramo brzo da reagujemo. Ovo nije težak, koliko jeo dgovoran posao, zato ga mahom i obavljaju stariji ljudi koji vreme mahom provode kod kuće, jer uvek morate biti u blizini stanice - dodaje Dragan.

Protivgradna sezona u Srbiji počela je 15. aprila i potrajaće sve do 15. oktobra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Zbog obilnih padavina i kiše koja se sručila na teritoriji grada Čačka, stvorene su i bujice koje su preplavile magistralni put ka Požezi u mestu Medjuvršje. Usled velike količine vode na kolovozu saobraćaj je bio znatno usporen.

 

 


 

 

Ostavite komentar