Vesti > Srbija

Godinu i po dana NEZAKONITO u pritvoru: Ustavni sud u Prištini odlučio da Kostić bude pušten

Kostić je u pritvoru od decembra 2021. godine zbog optužbe za nelegalno izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku Šar planine

Izvor: K1info/Tanjug

23/05/2023 > 22:52

podeli vest:

Godinu i po dana NEZAKONITO u pritvoru: Ustavni sud u Prištini odlučio da Kostić bude pušten
Foto: Pixabay.com


Ustavni sud u Prištini danas je doneo odluku o puštanju iz pritvora jednog od optuženih u slučaju „Brezovica“, Jadrana Kostića, potvrdio je za Tanjug njegov advokat Miloš Delević. 

Jadran Kostić se u pritvoru nalazi od decembra 2021. godine, a žalbu za poništenje presude o pritvoru, njegov advokat je podneo juna prošle godine, na osnovu koje je ustavni sud poništio odluke osnovnog suda u Uroševcu i apelacionog suda u Prištini. 

- Očekujem da Osnovni sud u Peći, koji je preuzeo slučaj od Osnovnog suda u Uroševcu, nakon godinu i po dana, ukine meru sudskog pritvora mom klijentu posle ove odluke Ustavnog suda, koji je utvrdio da je mu je sudski pritvor produžavan nezakonito - rekao je za Tanjug advokat Delević. 

U pritvoru su, osim Kostića, još petorica Srba iz Štrpca, među njima i bivši predsednik opštine Bratislav Nikolić. 

Njima se na teret stavlja krivično delo nelegalnog izdavanja građevinskih dozvola u Nacionalnom parku Šar planine.  

Suđenje nijednom od uhapšenih još uvek nije počelo. 

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić saopštio je ranije danas da je ustavni sud u Prištini doneo presudu da je Kostić neosnovano u pritvoru od decembra 2021. godine i da su mu povređena ljudska prava.

Kako je naveo na svom Fejsbuk nalogu, ustavni sud je danas objavio presudu na osnovu žalbe Kostića, koje je predata još u junu prošle godine. 

 

 


 

 

Ostavite komentar