Vesti > Srbija

Za SVAKO oštećeno LICE odvojena KRIVIČNA prijava protiv VASPITAČA u Odžacima

Osumnjičeni je zadržan zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio nedozvoljeno delo polne radnje nad 30 dece

Izvor: K1info/Tanjug

23/05/2023 > 17:01

podeli vest:

Za SVAKO oštećeno LICE odvojena KRIVIČNA prijava protiv VASPITAČA u Odžacima
Foto: Pixabay.com


Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je rekao da je policija povodom masovnog polnog uznemiravanja dece od tri i četiri godine u državnom vrtiću u Odžacima, obavila razgovor sa roditeljima dece, kao i da će protiv osumnjičenog vaspitača O.I. za svako oštećeno lice biti napisana odvojena krivična prijava.

Gašić je u Skupštini Srbije rekao da je policija je 5. maja po nalogu tužilaštva Sombor odredila zadržavanje osumnjičenom O.I. (26) iz Bogojeva zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio nedozvoljeno delo polne radnje nad 30 dece - 29 muškog i jedno ženskog pola u za sada neutvrđenom vremenskom periodu.

- U vezi ovog događaja obavljen je razgovor sa roditeljima dece. O događaju je obaveštn centar za socijalni rad koji će dostaviti izveštaje za svako dete posebno. A za svako oštećeno lice biće pisana posebna krivična prijava - rekao je on.

Gašić je za govornicom taksativno naveo detalje o svim masovnim ubistvima, zločinima u porodici i iz koristoljublja koja su se dogodila u Srbiji od 1997. godine pa do danas.

- Niko ništa nije sakrio ni u izveštaju niti je tako tretirao bilo koji period i mogu da vam pročitam sve ministre koji su u to vreme bili na položaju - rekao je on.

On je ponovo pročitao i detalje o svim radnjama koje je policija sprovela protiv Uroša Blažića osumnjičenog za masovna ubistva u Mladenovcu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

- Ko je uhapsio Belivuka. Ko je jednu od najkrvoločnijih kriminalnih grupa na teritoriji ne Balkana već Evroepe i sveta uhapsio? Upravo pripadnici MUP i BIA. I u svim tim akcijama smo bili prisutni zajedno sa našim pripadnicima - rekao je Gašić.

Dodao je da je dana kada se dogodilo masovno ubistvo u O.Š. Vladislav Ribnikar došao na lice mesta odmah nakon ministarke zdravlja Danice Grujičić i ministra prosvete Branka Ružića.

- Dvadeset dana posle tog događaja ja i dalje imam slike te dece i devojčica koje su bile tu - rekao je Gašić.

 

 

Ostavite komentar