Vesti > Hronika

VRTIĆ udaljio s posla osumnjičenog VASPITAČA: Dobio posao BEZ KVALIFIKACIJA?

U telefonu pronađeno mnoštvo fotografija i snimaka nage dece

Izvor: K1info/blic.rs

08/05/2023 > 16:04

podeli vest:

VRTIĆ udaljio s posla osumnjičenog VASPITAČA: Dobio posao BEZ KVALIFIKACIJA?
Foto: Shutterstock


Nakon skandala koji potresa Odžake, ali i celu Srbiju kada je otkriveno da je zaposleni u PU "Poletarac" polno uznemiravao decu za vreme boravka u vrtiću i njegovog hapšenja, za "Blic" je iz ove predškolske ustanove rečeno da je osumnjičeni I. O. bio zaposlen kao pedagoški asistent, te da je po saznanju o čitavom slučaju pokrenut disciplinski postupak i da je ovaj 26-godišnjak udaljen na posla.

- U pitanju je pedagoški asistent koji je bio zaposlen u našoj ustanovi. Po prvom saznanju ustanova je uradila sve što je u njenoj nadležnosti. Pokrenuli smo disciplinski postupak i udaljili ga sa posla. Slučaj su preuzele nadležne službe i istraga je u toku - navedeno nam je u kratkom odgovoru PU "Poletarac".

Podsetimo, sumnja se da je I. O. iz Bogojeva koga su roditelji znali kao relativno novog vaspitača vrtića u ovom mestu, polno je uznemiravao veliki broj dece, a prema nezvaničnim informacijama, za sada je policiji prijavljeno najmanje 15 slučajeva.

Sve je otkriveno kada je jedan dečak star četiri godine prijavio roditeljima da ga je nagog fotografisao I. O. nakon čega su oni odlučili da provere o čemu se radi. Kada je psiholog potvrdio verodostojnost iskaza mališana, ovaj "vaspitač" je priveden, a ubrzo je u njegovom telefonu pronađeno mnoštvo fotografija i snimaka nage dece iz vrtića.

Foto: ATA Images

 

Klupko se, međutim odmotavalo dalje, kada su ostali roditelji razgovarali sa svojim mališanima i ubrzo je broj navodnog zlostavljanja postao dvocifren.

Iako je roditeljima na sastanku rečeno da se I. O. jedini javio na konkurs za zapošljavanje, te da je prošao psihološki test, ostaje nejasno po kom osnovu je uopšte primljen na poziciju pedagoškog asistenta, te koje su kvalifikacije potrebne za navedenu poziciju, budući da se navodi da je imao završenu samo srednju školu.

 

Ostavite komentar