Vesti > Srbija

Vučić iz Crne Gore PORUČIO: U SRBIJI će IMATI iskrenog PRIJATELJA i dobrog PARTNERA

Milatovića želi jačanje ekonomskih veza i zajedno smo na evropskom putu, kaže predsednik Srbije

Izvor: K1info/kurir.rs

20/05/2023 > 13:14

podeli vest:

Vučić iz Crne Gore PORUČIO: U SRBIJI će IMATI iskrenog PRIJATELJA i dobrog PARTNERA
Foto: TANJUG/ Media biro/ bg


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Podgorici inauguraciji novog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, posle čega se obratio javnosti.

- Želeli smo kao Srbija da ukažemo poštovanje narodu Crne Gore, želim im sve najbolje u budućnosti. Prisustvovao sam polaganju zakletve. U Srbiji će imati iskrenog prijatelja i dobrog partnera. Nešto su nam drugačije nijansirani stavovi oko događaja u svetu, ali to ne sme promeniti naše odnose - rekao je on i dodao:

- Što oni gore o meni pišu i gore misle o Srbiji, to narod bolje vidi kako stvari zaista funkcionišu. Želeo sam da pokažem koliko nam je stalo do Crne Gore i koliko u nama imaju prijatelja. Svaki napredak u bilo kojoj sferi društvenog života je za nas od izuzetnog značaja. Razumeo sam Milatovića da želi jačanje ekonomskih veza, i jedni i drugi se nalazimo na evropskom putu, ali to ne sme biti prereka prijateljskih odnosa.

Podsetimo, predsednik Vučić se pre inauguracije sastao sa predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem i liderom Demokratske narodne partije Crne Gore.

 

 

 

Ostavite komentar