Vesti > Srbija

POPLAVLJENA SRBIJA: Vatrogasci i spasioci imaju PUNE RUKE POSLA, crpi se voda iz PODRUMA i potopljenih kuća

Snažno nevreme koje je juče pogodilo Novi Sad i zapadnu Srbiju iza sebe je ostavilo zastrašujuće scene

Izvor: K1info

17/05/2023 > 22:16

podeli vest:

POPLAVLJENA SRBIJA: Vatrogasci i spasioci imaju PUNE RUKE POSLA, crpi se voda iz PODRUMA i potopljenih kuća
Foto: Tanjug/PrintScreen


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog posledica padavina, intervenisali su danas na teritoriji Grada Novog Sada, opštine Beočin, u Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Vatrogasci-spasioci evakuisali su dve osobe sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i još jednu osobu u Koceljevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pojedini građani su se i našalili, pa je jedan muškarac izvadio i čamac, ali kamere su zabeležile dramatične scene.

Naime, jedan Novosađanin ugrozio je svoju bezbednost tako što je vozio pravo u "dubinu". Iako je video da mu hauba nestaje iz vidokruga, on nije imao nameru da stane.

U tom momentu začule su se sirene vatrogasaca i policije. Putem megafona su mu naredili da se vrati. On je očigledno bio u dilemi, ali je posle nekoliko poziva policajaca zaustavio svoje vozilo.

Trenutno nema ugroženih osoba, a pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na crpljenju vode iz podrumskih prostorija u Rumi, u mestu Čerević, Žablju, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu.

U Koceljevi je došlo do plavljenja desetak kuća, kao i u Valjevskoj Loznici gde je voda prodrla u podrumske prostorije jednog lokala.

 

Ostavite komentar