Vesti > Srbija

8 UBIJENIH i 14 ranjenih u MASAKRU kod Mladenovca: Iz KALAŠNJIKOVA pucao na SVAKOG koga je video

Na teren su izašli Pripadnici SAJ brigade, Žandarmerije, Helikopterske, policijske uprave za Beograd i Smederevo, Interventna, JZO...

Izvor: K1info/telegraf.rs

04/05/2023 > 23:13

podeli vest:

8 UBIJENIH i 14 ranjenih u MASAKRU kod Mladenovca: Iz KALAŠNJIKOVA pucao na SVAKOG koga je video
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs


Najmanje osam osoba je ubijeno, a prema poslednjim podacima, 14 ranjeno u pucnjavi koja se večeras dogodila kod Mladenovca, u selima Dubona i Malo Orašje.

Uroš B. (21) je osumnjičen da je oko 23 časa, posle svađe sa prijateljima u školskom dvorištu u Duboni otišao kući, uzeo kalašnjikov i zapucao po ljudima. Među stradalima su jedan policajac (20), njegova sestra, i još jedan mladić (21), a kasnije su mediji javili da je crna brojka - najmanje osmoro mrtvih, uz podatak da među povređenima ima i dece.

Naime, posle krvavog pira u Duboni, Uroš B. je seo u automobil i nastavio masakr i po okolnim mestima, pucajući iz vozila u pokretu. Bežeći kroz dva sela, osumnjičeni je upucao još 18 ljudi.

Na teren je izašla Žandarmerija pod punom opremom, kako piše Telegraf.rs - na licu mesta bilo je više od 20 vozila, a došla su i dva zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U poteru su se uključile sve specijalne jedinice MUP-a - Pripadnici SAJ brigade, Žandarmerije, Helikopterske, Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave Smederevo, uz Interventnu, Jedinicu za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO) i termovizijske dronove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Transport ranjenih

Prema prvim informacijama posle haotičnog stanja na teritoriji Mladenovca, u Urgentni centar je prevezeno osam ranjenih osoba, u Bolnicu Dragiša Mišović dvoje, a u Smederevo troje.

Nešto posle 2 časa ujutru u bolnicu su pristigli i ministarka zdravlja Danica Grujičić, kao i šef BIA, Aleksandar Vulin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nije osuđivan, ali bio prijavljivan

Navodno, osumnjičeni Uroš B. je sin vojnog lica i, kako pišu mediji - nije osuđivan, ali je bio prijavljivan za nasilje i važio je za problematičnog muškarca.

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar