Vesti > Hronika

U školi na Vračaru UBIJENO OSMORO DECE i portir: Roditelji čekaju, NEMA nastave danas

Uviđaj je još u toku, policija obezbeđuje ulaze u školu kao i okolne ulice

Izvor: K1info/Tanjug

03/05/2023 > 09:48

podeli vest:

U školi na Vračaru UBIJENO OSMORO DECE i portir: Roditelji čekaju, NEMA nastave danas
Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ


U pucnjavi, koja se dogodila jutros u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar stradalo je osmoro dece i pripadnik obezbeđenja, a više učenika je povređeno, rečeno je Tanjugu u Mup-u Srbije.

Nastavnica povređena u pucnjavi, koja se dogodila jutros u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, primljena je u Urgentni centar zajedno sa dvoje učenika, preneo je RTS.

Devojčici u Tiršovoj bore se za život

Troje dece prebačeno je u Tiršovu, od kojih je jedno životno ugroženo i sa povredom glave hitno je prebačeno u operacionu salu, rečeno je Tanjugu u toj ustanovi. Dečaci imaju prostrelne rane donjih ekstremiteta i stabilno su.

V.d. direktor klinike u Tiršovoj Siniša Dučić izjavio je danas da je devojčica operisana, ali da je i dalje vitalno ugrožena.

- Operacija je bila izuzetno teška, teške povrede mozga, vitalno je ugrožena i nalazi se na intenzivnoj nezi - rekao je Dučić novinarima.

Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

 
Pozlilo ženi ispred škole

Nekoliko roditelja, rođaka i poznanika dece koja pohađaju školu "Vladislav Ribnikar" još uvek se nalaze kod škole. Pre nekoliko minuta jednoj ženi je pozlilo, i intervenisala je Hitna pomoć, javlja izveštač Tanjuga. 

Kako tvrde, neki roditelji još uvek nemaju kontakt sa decom.

Uviđaj je još u toku, policija obezbeđuje ulaze u školu kao i okolne ulice.

Dvoje dece - dečak i devojčica prebačeni su u Urgentni centar. Doktor Marko Ercegovac iz Urgentnog centra rekao je za RTS da je dvoje povređenih van životne opasnosti.

Do pucnjave je došlo u 8.40 kada je učenik sedmog razreda otvorio vatru na obezbeđenje i učenike.

Policija je uhapsila napadača K. K (14), za koga je navela da je ispalio više hitaca najverovatnije iz očevog pištolja. Maloletnik koji je izvršio ovaj zločin učenik je te škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole.

 

Otkazana nastava u Beogradu

U svim školama u Beogradu otkazana je nastava u popodnevnoj smeni zbog nezapamćene tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar”, potvrđeno je Politici u više osnovnih i srednjih škola.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K1info.rs (@k1infors)

 

U 13.15 vanredna konferencija u Vladi Srbije

U Vladi Srbije u 13.15 sati održaće se vanredna konferencija za novinare, a povodom tragedije koja se desila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Na konferenciji će se medijima obratiti  ministar prosvete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujićić i predstavnik MUP-a.

MUP pozvao roditelje da dođu u stanicu

MUP Srbije pozvao je danas roditelje, koji nisu još uvek stupili u kontakt sa svojom decom, da se jave u prostorije Policijske stanice Vračar, u ulici Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije).

 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar