Vesti > Srbija

Gašić odgovorio Tadiću: Sistem NE ŠTITI Uroša Panića, podneli smo čak 84 PRIJAVE

Morao je i da pohađa Seminar unapređenja znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola, rekao je on

Izvor: K1info/Tanjug

13/04/2023 > 14:21

podeli vest:

Gašić odgovorio Tadiću: Sistem NE ŠTITI Uroša Panića, podneli smo čak 84 PRIJAVE
Foto: K1info/PrintScreen/MUP Srbije/ATA Images


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić odbacio je danas tvrdnje predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da država nije dovoljno učinila da rasvetli ubistvo Aleksandra Halabrina i da štiti pojedince sa kojima je ubijeni bio u vezi.

- Trebalo bi da znaš da je za ubistvo Halabrina uhapšeno čak sedam osoba, članova takozvane grupe "vračarci" i to 12. novembra 2022. godine (u vreme kada sam već preuzeo MUP) - navodi se u Gašićevom otvorenom pismu Tadiću.

U pismu, kojim odgovara na Tadićevo saopštenje, Gašić napominje da je, na osnovu dopisa majke pokojnog Halabrina, saslušan Petar Panić 2. februara 2022. godine.

Kako se dodaje, nakon svih provera i operativnog rada utvrđeno je da on nema nikakve veze sa pokojnim Halabrinom, niti je pokojni Halabrin ikada živeo u Panićevom stanu.

- Tvrdiš kako sistem štiti Uroša Panića (sin Petra Panića), koji je od tog istog sistema višestruko kažnjavan zbog kršenja saobraćajnih propisa. Ali nisi rekao da je saobraćajna policija protiv Uroša Panića, do sada, podnela čak 84 prijave iz oblasti bezbednosti saobraćaja i da je morao je da pohađa Seminar unapređenja znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola, a da se utvrđuju i prikupljaju podaci o dodatnim prekršajnim i krivičnim prijavama - ističe se u pismu.

Pošto Tadić u svom saopštenju za Uroša Panića kaže da je "bahati vozač lamborginija", Gašić je precizirao da je to vozilo privremeno oduzeto pod sumnjom da je njime počinjeno krivično delo i istakao da nije tačno da je ono u vlasništvu rent-a-kar agencije čiji je vlasnik Petar Panić, već rent-a-kar agencije iz Mladenovca.

- Još jedna u nizu neistina koje si izrekao je i nadasve pretenciozno tumačenje saopštenja MUP-a, o događaju koji se desio 2020. godine i o postupanju policije prema akteru tog događaja. Naime, svojevoljno zaključuješ da se saopštenje, izdato od strane Ministarstva unutrašnjih poslova 30. marta ove godine, odnosi na Uroša Panića iako se njegovo ime, ni inicijali, ne pominju ni u jednom delu tog saopštenja MUP-a, već se odnosi na drugog vozača, u to vreme 22-godišnjeg mladića, I. Z.  - dodao je Gašić.

Tadić je prethodno, u saopštenju svoje stranke, naveo da ministar ne odgovara na pitanja koja mu je postavio u vezi sa ovim slučajem, uz tvrdnju da time samo potvrđuje opravdanost pitanja - da li Gašić štiti Petra Panića, "kao moguću logističku podršku režimske navijačke garde, direktno povezane sa organizovanim kriminalom" i zašto ga policija do sada nije saslušala.

- Danima slušam i čitam tvoje laži i izmišljotine, a sve u cilju da privučeš bar malo nečije pažnje i vremena. Razmišljao sam da li uopšte da ti odgovorim na očiglednu zlu nameru, ali su argumenti prevladali - odgovorio je Gašić u otvorenom pismu.

 

 

 

Ostavite komentar