Vesti > Srbija

NOSTALGIJA i ŠARGANSKA OSMICA spremni za SEZONU

Autentično rekonstruisani vagoni, parna mašina i železnički objekti privlače pažnju turista iz celog sveta

Izvor: K1info

24/03/2023 > 21:02

podeli vest:

NOSTALGIJA i ŠARGANSKA OSMICA spremni za SEZONU
Foto: PROMO

Jedinstvena železničko - muzejska atrakcija Šarganska “Osmica” spremna je za prolećnu sezonu.

Deo je pruge stare gotovo 100 godina, koja je nekada povezivala Beograd sa Jadranskim morem, ušuškana u prirodno bogatstvo Mokre Gore. Ovaj muzejski kompleks na otvorenom  jedinstven je u Evropi, a autentično rekonstruisani vagoni, parna mašina i železnički objekti privlače pažnju turista iz celog sveta.

S početkom proleća, Srbija Voz sa zadovoljstvom obaveštava putnike da za popularni voz “Nostalgija” na parni pogon uvodi nove polaske, prateći očekivani rast broja turističkih poseta području Mokre Gore.

Naime, voz “Nostalgija” će, od srede, 29.marta sa stanice Mokra Gora ka stanici Šargan Vitasi svakodnevno kretati u 10.30 i 13.30, a izuzetno, ukoliko postoji interesovanje, i u 8 časova.

Iz stanice Šargan Vitasi, voz "Nostalgija" ka stanici Mokra Gora svakodnevno polazi u 11.27 i 14.27, a ukoliko je potrebno i u 8.57 časova.

Pored redovnih, shodno interesovanju putnika, moguće je organizovati i dodatne polaske voza.

Cena vozne karte na relaciji Mokra Gora - Šargan Vitasi je za odrasle 1.000 dinara, a za decu do 14 godina 500 dinara.

Karte za redovne polaske je moguće rezervisati telefonom: +381 11 360 28 99 i biranjem opcije 4, svakog dana od 9 do 17 časova ili putem imejl adresa: predrez@srbvoz.rs i rezervacija.karata@srbvoz.rs.

Za zakup vozila u posebnim uslovima (fakultativni termin, trasa ili druge usluge), putnici mogu da pozovu +381113616811 ili da pišu na prodaja@srbvoz.rs. 

U vremenu brzih vozova koji su postali svakodnevica za naše putnike, Srbija Voz “Nostalgijom” čuva romantični duh železnice i odmara čula u laganoj vožnji padinama šumovite Mokre Gore.

 

 

 

Ostavite komentar