Vesti > Srbija

VOZOM "Nostalgija" kroz predele MOKRE GORE za Dan državnosti

Turističko-muzejska železnica Šarganska osmica je graditeljsko remek delo koje prolazi najlepšim planinskim predelima Mokre Gore

Izvor: K1info/Tanjug

10/02/2023 > 12:17

podeli vest:

VOZOM  "Nostalgija" kroz predele MOKRE GORE za Dan državnosti
Foto: Youtube PrintScreen/ FLY Media foto & video studio


Nostalgija je turističko-muzejski voz sa vagonima iz 20-ih i 30-ih godina prošlog veka. I u zimskoj sezoni saobraćaće kroz predele Mokre Gore u susret predstojećim praznicima Danu državnosti i Sretenju.

Voz će prevoziti putnike od sutra do 19. februara na Šarganskoj osmici, na relaciji Mokra Gora-Jatare-Mokra Gora, saopštilo je preduzeće Srbija voz.

Polazak voza iz stanice Mokra Gora za Jatare je u 11.45 časova, a povratak je u 12.25 časova, a ukoliko dođe do većeg interesovanja, Srbija voz će uvesti vanredni polazak ovog voza iz stanice Mokra Gora u 13.30 časova, i povratak iz stanice Jatare u 14.10 časova.

Turističko-muzejska železnica Šarganska osmica je graditeljsko remek delo koje prolazi najlepšim planinskim predelima Mokre Gore.

Nostalgija saobraća uzanim kolosekom, sa preko pet mostova i 22 tunela, a putnici imaju priliku da uživaju u duhu prošlih vremena.

Cena vozne karte za vožnju "Nostalgijom" je 800 dinara za sve kategorije putnika. Karte se mogu rezervisai na brojeve O648295784 i 0648295785 i putem e-mail adresa: predrez@srbvoz.rs i rezervacija.karata@srbvoz.rs.

 

 

Ostavite komentar