Vesti > Srbija

MEĆAVA ne jenjava, sneg ZAVEJAO put od RAŠKE do GOLIJE

Teška mehanizacija ponovo je aktivirana, a najveće probleme stvara vetar koji nanosi ogromne količine padavina na kolovoz

Izvor: K1info/RINA

17/03/2023 > 22:03

podeli vest:

MEĆAVA ne jenjava, sneg ZAVEJAO put od RAŠKE do GOLIJE
Foto: RINA


Samo što je završena agonija sa jedne strane Golije, tačnije na putu Preko Brdo-Odrvraćenica, snežni nanosi blokirali su drugu stranu ove planine.

Magistralni put koji vodi od Raške ka Goliji usled jakog vetra i velikih nanosa je blokiran, a teška mehanizacija trenutno pokušava da ga osposobi za saobraćaj.

- Čekamo da stane sneg kako bi uspeli da uspostavimo saobraćaj, i učinimo put prohodnim. Tokom jučerašnjeg dana imali smo nekoliko evakuacija, ali danas na svu sreću situacija je bolja. Odmah smo poslali nekoliko mašina koje dežuraju na licu mesta i čekaju da vetar stane, jer nam on stvara najveće probleme nanoseći ogromne količine snega na kolovoz, ali nadamo se da će i on uskoro stati - rekao je za RINU, Senko Ibrović rukovodilac u putarskoj firmi Novi Pazar put.

Mašine d.o.o. Novi Pazar put od juče su na terenu i rade na raščišćavanju ove deonice. Oni apeluju na sve vozače da svoju vožnju prilagode uslovima na putu, a da je i dalje neophodno korišćenje kompletne zimske opreme.

 

Ostavite komentar