Vesti > Srbija

Brezina voda "DIŽE IZ MRTVIH": Misteriozni SOK cedi se iz stabla samo 12 DANA u godini, a BOLESTI NESTAJU

Mladen Tomović iz sela Koštunići, koje se nalazi na obroncima Suvobora, već 20 godina pije ovaj lekoviti sok iz prirode

Izvor: K1info/RINA

12/03/2023 > 15:40

podeli vest:

Brezina voda "DIŽE IZ MRTVIH": Misteriozni SOK cedi se iz stabla samo 12 DANA u godini, a BOLESTI NESTAJU
Foto: RINA


Lečenje biljem je poznato još iz davne prošlosti, zapravo, možda od kako je čovek počeo da hoda planetom Zemljom. Osnova većine lekova su alkaloidi, tanini ili druge supstance koje se nalaze u određenim biljnim vrstama, a ni sami nismo svesni koliko je priroda bogata materijama koje nam mogu doneti dobro zdravlje.

Pravi svedok tome je i Mladen Tomović iz sela Koštunići, koje se nalazi na obroncima Suvobora. Već dve decenije, od kako je to čuo od svoje babe, ovaj domaćin buši drvo brze i iz njega cedi vodu za koju kažu da je najveći neprijatelj za pesak i kamen i bubregu.

- Uzme se zovino drvce, pa se u stablu breze probuši rupa odakle počne voda da kaplje, kao po kap. To se radi samo dvadesetak dana u proleće, jer kako kreće vegetacija, vode u stablu bude sve manje. Za to vreme može da se nakupi do tri litra te vode, ne više - rekao je Mladen.

On kaže da su brojni oni koji su se uverili u lekovitost ove vode koja izvire na čudnom mestu. Sladunjavog ukusa veoma je prijatna za piće, ali ipak treba biti umeren. Preporučuje se jedna mala šolja ujutru i jedna uveče, ništa više.

- Jedan moj prijatelj iz Beograda koji je bio bubrežni bolesnik, uspeo je da kamen i pesak u tim organima svede na minimum. On me je zamolio da mu tu vodu ponovo skupim i dovezem do prestonice, kako bi pomogao i drugima. Jer zaista pomaže - rekao je ovaj seoski domaćin koji je takođe ovu vodu probao i kaže da je izuzetno bistra.

Pored lekovitog svojstva za bubrege, neki ljudi se kunu da pomaže i kod povređenih zglobova. Ko je probao, nije se pokajao. Ovaj prirodni lek odličan je i za imunitet, pa ukoliko se korona virus vrati zovino drvce u ruke i trk do prve breze, jer možda se rešenje krije baš tu.

 

 

 

Ostavite komentar