Vesti > Srbija

DETALJI NEZGODE kod Požege: Stanovništvo upozoreno da NE IZLAZI NAPOLJE, vozač cisterne čeka pregled kod specijaliste

Samo pukom srećom nije došlo do prave havarije

Izvor: K1info/RINA

08/03/2023 > 12:12

podeli vest:

DETALJI NEZGODE kod Požege: Stanovništvo upozoreno da NE IZLAZI NAPOLJE, vozač cisterne čeka pregled kod specijaliste
Foto: RINA


Pošto je jutros oko 9 časova došlo do prevrtanja cisterne sa azotom na magistralnom putu Požega - Arilje vozač je hospitalizovan u Opštoj bolnici u Užicu.

- Posle prijema na Urgentno odeljenje Zdravstvenog centra u Užicu, zdravstveno stanje pacijenta je stabilno. Na opservaciji uradjene su sve neophodne analize i sada se očekuju konsultacioni pregledi neurologa i ortopeda nakon čega se očekuje da pacijent bude pušten na kućno lečenje - kazala je za RINU, Nataša Gagović direktorka ZC Užice.

Veću havariju za stanovništvo sprečili su pripadnici vatrogasnih jedinica koji su odmah izašli na lice mesta, i koji su uspeli da spreče dalje širenje gasa po naselju.

Stanovništvo je u tom trenutku odmah obavešteno da ne izlazi napolje dok se situacija nije stabilizovala.

Da podsetimo, do incidenta je došlo oko 9 časova u Gorobilju kada se cisterna sa azotom prevrnula pored puta Požega–Arilje.

- Sada ne postoji širenje bilo kakvog akcidenta, ali je radi sigurnosti evakuisano stanovništvo koje živi u krugu od 100 metara i sklonjeno na bezbedno. Kamion je prevozio kiseonik i azot. Odmah smo krenuli na lice mesta sa četiri vatrogasca i dva vozila, a sedam vatrogasca sa tri vozila iz Užica su nam se pridružila -  rekao je Milovan Jovanić, komandir Vatrogasne spasilačke jedinice iz Požege.

Prema rečima očevidaca, s obzirom na to da je gustina saobraćaja izuzetno velika na ovom delu puta, na sreću izbegnuta je velika tragedija.

- Bio sam ovde preko puta i čuo sam jak prasak, kada sam izašao video sam gust dim i cisternu koja je bila prevrnuta. Odmah sam prišao i video sam da vozač nije bio u najboljem zdravstvenom stanju, a sirena njegovog vozila verovatno je bila poziv za pomoć. Pretpostavljam da je skrenuo sa puta kako ne bi ugrozio druge učesnike u saobraćaju - rekao je Vladimir Mićović, jedan od očevidaca.

 

 

 

Ostavite komentar