Vesti > Srbija

97 pešaka POGINULO u Srbiji od početka godine: MUP uputio APEL VOZAČIMA i POJAČAVA KONTROLE

Pripadnici MUP će u narednom periodu kontinuirano sprovoditi mere pojačane kontrole brzine u zonama pešačkih prelaza

Izvor: K1info/Tanjug

26/10/2022 > 15:50

podeli vest:

97 pešaka POGINULO u Srbiji od početka godine: MUP uputio APEL VOZAČIMA i POJAČAVA KONTROLE
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali pešaci Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo apel vozačima da kada se približavaju obeleženom pešačkom prelazu upravljaju vozilom sa naročitom opreznošću.

MUP će u narednom periodu kontinuirano sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja koje će prvenstveno biti usmerene na kontrolu brzine u zonama pešačkih prelaza, kontrolu poštovanja obaveza vozača prema pešacima kao i poštovanja saobraćajnih propisa od strane pešaka.

Iz MUP-a apeluju i da vožači prilagode brzinu u blizini pešačkog prelaza tako da mogu da zaustave vozilo i bezbedno propuste pešake koji su stupili ili imaju nameru da stupe na pešački prelaz.

U saopštenju se navodi da se prethodnih dana u Srbiji dogodio veći broj teških saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali pešaci prilikom prelaska kolovoza na obeleženom pešačkom prelazu.

U ovim nezgodama jedan pešak je smrtno stradao, a više njih, među kojima i dvoje dece, zadobilo je telesne povrede.

Foto: Unsplash.com

 

Iz MUP-a apeluju i na pešake i upozoravaju na njihovu obavezu da se pre stupanja na kolovoz prethodno uvere da mogu da pređu ulicu na bezbedan način, tako da ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, kao i na obavezu da prilikom kretanja kolovozom van naselja noću i u uslovima smanjene vidljivosti moraju biti osvetljeni ili označeni reflektujućom materijom.

Od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 97 pešaka, od kojih su 54 poginula u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u noćnim uslovima.

 

 

 

Ostavite komentar