Vesti > Srbija

OTAC se ODREKAO dvoje maloletne DECE: Celo VLASOTINCE oblepio PLAKATIMA

U Centru za socijalni rad u Vlasotincu rečeno je da su i oni zapanjeni i da će "preduzeti nešto"

Izvor: K1info/jugmedia.rs

01/03/2023 > 16:00

podeli vest:

OTAC se ODREKAO dvoje maloletne DECE: Celo VLASOTINCE oblepio PLAKATIMA
Foto: google maps


Celo Vlasotince oblepljeno je plakatima u kojima se tridesetčetvorogodišnji otac odriče maloletne dece, stare 10 i 6 godina, pa se Vlasotinčani u čudu okupljaju oko bandera i s nevericom čitaju njegovu objavu.

- Svi smo u šoku, ovo se nikada u istoriji Vlasotinca nije desilo. Juče je bilo ludilo u ovoj varoši kada su ljudi videli. Ima više od 1.000 takvih plakata - kaže za juGmediu meštanka Vlasotinca.

Otac nije sakrio svoj identitet, naprotiv. Na plakatima stoji njegova fotografija, mesto prebivališta, godina rođenja i puno ime i prezime.

Reč je o Marku Jankoviću zvanom Kmet iz Gornje Lopušnje. Međutim, ono što još para oči i što podleže krivičnom zakoniku, to je da je ovaj čovek na svim plakatima otkrio identitet svoje maloletne dece, datume rođenja, ali i ulicu i broj gde oni žive.

- Ovom prilikom želim da izjavim da za gorenavedene osobe ne želim da snosim nikakve posledice zbog nemara njihove majke i same dece sa kojima sam preživeo golgotu - napisao je on na svim plakatima.

Foto: google maps

Centar za socijalni rad Vlasotince

U Centru za socijalni rad u Vlasotincu juGmedii je rečeno da su i oni zapanjeni onim što je učinio Janković i da će najverovatnije nešto preduzeti tim povodom.

- Ono što znamo jeste da su majka i deca jedno vreme bili u Sigurnoj kući zbog nasilja u porodici - kažu u ovom centru.

U ovoj ustanovi, takođe, naglašavaju da je u toku brakorazvodna parnica i da je otac (Marko Janković) dao izjavu da se slaže da deca budu kod majke, te da je ovakav njegov postupak neobjašnjiv.

 

 

Ostavite komentar