Vesti > Politika

PREMIJERKA jasna: KREDIBILITET EU počiva na implementaciji ZSO

Šest tačaka u Briselskom sporazumu odnosi se na ZSO i kredibilitet EU sada stoji na tome da se implementira ZSO

Izvor: K1info/Tanjug

28/02/2023 > 13:29

podeli vest:

PREMIJERKA jasna: KREDIBILITET EU počiva na implementaciji ZSO
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da Zajednica srpskih opština sada mora da bude na dvenom redu, i naglasila da kredibilitet EU počiva na njenoj implementaciji. 

Naglasila je da će uskoro - 19. aprila biti 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma. 

- Šest tačaka u Briselskom sporazumu odnosi se na ZSO i kredibilitet EU sada stoji na tome da se implementira ZSO, da se formira ZSO i da onda možemo da krenemo dalje - rekla je Brnabić u uvodnom delu regionalne konferencije "Evroatlantske integracije Zapadnog Balkana, perspektive - Zapadni Balkan, Transatlantska saradnja i građansko društvo" na kojoj je govorila o dva najvažnija spoljnopolitička cilja Srbije.

Podsetila je da je Srbija više nego ikada radila na reformama u oblasti vladavine prava i završila težak i kompleksan proces ustavnih amandmana, izmena ustava u oblasti pravosuđa...

- Usvojili smo sve zakone u oblasti pravosuđa koji su trebalo da se usvoje i usklade sa tim izmenama - rekla je premijerka i naglasila da je sledeća velika stvar puna implementacija medijske strategije.

- Kao predsednica vlade verujem duboko da sve one refome koje inplementiramo koje su važne za nas i naše građane i privedu koje će obezbediti da Srbija u političkom, ekonomskom, administrativnom smislu bude jača i stabilnija zemlja, te refome će nas odvesti konačno do EU, ali kada ćemo postati član ipak zavisi od samih država članica - rekla je Brnabić. 

Brnabić je učestvovala na konferenciji, kojoj prisustvuje i ministar za evopske integracije Tanja Miščević, a na kojoj su između ostalih govorili i norveški ambasador Jern Eugen Jelstad i američki ambasador Kristofer Hil.

Skup organizuje Balkanski fond za demokratiju nemačkog Maršalovog fonda SAD kao deo projekta "Jačanje EU integracija u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji" uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

 

 

 

Ostavite komentar