Vesti > Srbija

Vreme je TOTALNO LUDILO: U Beogradu +2, a u LESKOVCU +22 stepena!

Visoke temperature zabeležene su i u Dimitrovgradu gde je trenutno 20 stepeni, dok je u Vranju samo dva stepena niža temperatura

Izvor: K1info

26/02/2023 > 13:16

podeli vest:

Vreme je TOTALNO LUDILO: U Beogradu +2, a u LESKOVCU +22 stepena!
Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/nr


Ova zima do sada nas je iznenadila već nekoliko puta, ali današnja prognoza sve ostavlja bez teksta.

I dok je neke građane ujutru dočekao sneg i jako hladno vreme, drugi su se pak probudili usred proleća.

Naime, prema poslednjim podacima RHMZ-a, u Beogradu je trenutno samo dva stepena, dok su merenja u Leskovcu daleko, daleko veća. Tamo je živa u termometru već dostigla 22. podelak.

Na ovu drastičnu razliku u temperaturi između severa i juga zemlja upozorio je i Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

- Usled talasanja frontalne zone preko centralne Srbije tokom današnjeg dana biće velika razlika u vremenskim uslovima ispred i iza hladnog fronta. U pozadini fronta, što je veći deo naše zemlje biće oblačno sa snegom ili mešovitim padavina i hladno, dok će ispred fronta (južna i jugoistočna Srbija) biti toplo sa sunčanim intervalima i suvo, a tamo se naoblačenje sa kišom i padom temperature očekuje večeras. Takođe, na području Beograda oblačno sa vlažnim snegom, posle podne kratkotrajno i kišom i susnežicom - rekli su oni.

Visoke temperature zabeležene su i u Dimitrovgradu gde je trenutno 20 stepeni, dok je u Vranju samo dva stepena niža temperatura.

Sa druge strane, trenutno najhladnije je na Zlatiboru gde je minus 3 stepena, u Novom Sadu je jedan stepen iznad nule, dok je u Somboru, Loznici, Valjevu, Sremskoj Mitrovici i Sremskoj Palanci izmereno dva stepena.

Foto: printscreen Republički hidrometeorološki zavod

 

Prema prognozi RHMZ-a, danas se očekuje veća količina padavina u Podrinju i na jugozapadu Srbije, uglavnom u Mačvanskom i Zlatiborskom okrugu. 

- U Vojvodini, Beogradu, Šumadiji, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji u prvom delu dana očekuje se pretežno sneg, a sredinom dana i posle podne padavine će oslabiti uz pojavu i kiše i snega. Uveče i tokom noći ponovo sneg uz pojačanje intenziteta - očekuje se snežni pokrivač ukupne visine od pet do 20 centimetara, na zapadu i jugozapadu Srbije lokalno i više - prognoziraju u RHMZ i dodaju:

- Na jugu Moravičkog i Raškog okruga pojava kiše koja će se lediti na tlu. Na području Beograda očekuje se vlažan sneg i stvaranje snežnog pokrivača visine od pet centimetara u nižim delovima do 15 cm u višim delovima grada.

 

Ostavite komentar